* 500 g italiensk tørket pasta
* ekstra virgine olivenolje
* parmesan
Rød pesto
* 50 g soltørkede tomater
* 50 g fersk tomat
* 50 g pinjekjerner
* 50 g parmesan
* 3 fedd hvitløk
* 1 potte rød basilikum eller 12 store blader
* 1,5 dl olivenolje
Kok spaghettien al dente i lettsaltet vann. Vend inn pestoen, drypp over litt ekstra olivenolje og dryss med fersk revet parmesan.
Rød pesto
Pass på at de solttørkede tomatene er myke. Dersom de er harde, koker du opp 1 dl vann, slår dette over tomatene og lar dem mykne i vannet i ett minutt. Skyll og avkjøl. Rist pinjekjernene gyllenbrune. Del den ferske tomaten i biter, riv parmesanen og rens hvitløkbåtene. Vask basilikumen, tørk den godt, og riv bladene fra stilken. Kjør alt i hurtigmikser til en glatt konsistens.