Ingredienser
300g pasta 2 ss Pesto av valgfri type 1 stor mozarellakule eller mange små 1 kurv cherrytomater
Tilberedning
Kok pasta som angitt på pakken og bland inn 2 store spiseskjeer Pesto, mozarella i småbiter og halve cherrytomater. La retten stå litt under lokk e.l. til osten har smeltet og tomatene er blitt lune før servering. Som et alternativ kan det også serveres med røkelaks i biter, pesto og parmesanost.

Mer om Pasta med mozarella og tomater

Pasta med mozzarella og tomater er en smakfull, enkel og næringsrik rett som nytes i mange land, spesielt i Italia hvor de fleste pasta variasjonene stammer fra. I det følgende vil vi gå dypere inn i de enkle ingrediensene som utgjør denne retten, ta en titt på dens variasjoner, samt se på dens ernæringsverdi.

Den grunnleggende oppskriften på pasta med mozzarella og tomater består av nettopp disse tre hovedingrediensene. Den typen pasta som brukes kan variere, men populære valg inkluderer spaghetti og penne. Mozzarellaosten gir en mild og kremet tekstur til retten, som passer perfekt til de saftige tomatene. I tillegg til disse ingrediensene, kan det også legges til olivenolje, ferske urter som basilikum, og krydder som hvitløk og pepper for å forsterke smaken.

Det som er så fantastisk med denne oppskriften, er at den er åpen for innovasjon og variasjon. For en mer mettet versjon kan man for eksempel inkludere stekt bacon eller kylling. Mange liker også å tilsette grønnsaker som paprika, aubergine eller spinat for ekstra næring og smaker. Noen foretrekker å lage en rik tomatsaus ved å koke tomatene med løk og hvitløk, mens andre liker en friskere versjon ved å bruke cherrytomater som bare er lett varmebehandlet.

Når det gjelder ernæringsverdien, er pasta med mozzarella og tomater en fullverdig og næringsrik rett. Pasta er en god kilde til karbohydrater som gir oss energi, mens tomater er rike på vitamin C og lycopen, en antioksidant som har vist seg å bekjempe ulike typer kreft. Mozzarellaost, på den annen side, er en utmerket kilde til kalsium og protein.

Å lage pasta med mozzarella og tomater er også en rask og ukomplisert prosess. Faktisk kan hele retten være klar i løpet av 30 minutter, noe som gjør det til et ideelt valg for en velsmakende hverdagsmiddag. Denne retten passer også utmerket når man skal lage mat til flere, da ingrediensene enkelt kan økes i henhold til antall personer.

Til slutt er pasta med mozzarella og tomater en tidløs klassiker som aldri går av moten. Enten du liker det enkelt og autentisk, eller foretrekker en mer mettende og næringsrik vri, er denne retten alltid et sikkert valg. Dens ingredienser er enkle å finne og retten er enkel å tilberede, noe som gjør den til et must for alle matelskere.