Ingredienser

500gram spaghetti,
0.5dl melk(varieres),
40gram smør,
50gram siktet hvetemel(varierer),
salt & pepper,
så mye ost man føler man vil ha

Tilberedning

Først tar man å fikser en kasserolle med vann, og kok spaghettien som anvist på pakken. Ta en annen kasserolle, og slå plata på middels. Smelt smøret. Når smøret har smelta, sikt litt mel over slik at det blir klumpete i bunn. Så sper du i litt melk, ikke alt. Visp hardt slik at det løser seg opp. Så lar man det koke opp, sper i mer melk, og holder på til du syns at sausen er passe tykk(husk at osten som skal i senere gjør den tykkere). Når du mener at sausen er grei, lar du småkoke i 5-10min. Smak til med salt & pepper. Nå slår du platen helt av, eller setter den på 1/lav. Skjær osten i litt store biter, og ha oppi sausen. La dette stå og smelte på lav varme til osten er helt smelta.

Deretter tar du spaghettien på en tallerken, og ha sausen over.

I denne sausen kan man og tilsette litt skinke, om man liker det. Ha skinka oppi før du lar sausen småputre litt. Man kan og skjære opp en halv stor løk i biter og ha oppi. Alt etter hva man foretrekker.