Ingredienser:

Hakk noen fedd hvitløk og ta litt vårløk eller sjalottløk. Hell godt med olivenolje oppi wok’en (du kan bruke en stor steikepanne hvis du ikke har oppi for mye om gangen) og rør raskt rundt, det skal ikke bli brunt.

Tilberedning:

Krydre med en skarp chilisaus (litt Tabasco sammen med tomatpure kan gjøre nytten) og salt og nykvernet pepper. Dette skal ta ca. 1-2 minutter. Ha så oppi de skrelte rekene, rør rundt ett minutt. Ha oppi en neve hakket kruspersille (bladpersille går like godt). Rør rundt 1/2 minutt og hell over nykokt pasta. NB! Ligg unna parmesan til denne her. Topp festmat, det går utrolig fort (når rekene er skrelt) og dere kan bruke tida til noe annet.

Mer om Pasta med reker

«Pasta med reker» er en deilig og populære rett i mange forskjellige kulturer rundt om i verden. Dette er en rett som har sin opprinnelse fra de italienske kystområdene, hvor fersk sjømat og pasta alltid har vært en naturlig del av matkulturen. Mens den tradisjonelle italienske versjonen ofte er ganske enkel og autentisk, har denne retten blitt tilpasset og variert i utallige versjoner over hele verden.

Pasta med reker er en balansert blanding av landets beste råvarer – ferske, saftige reker fra havet, kombinert med pasta laget fra durumhvete fra de italienske åkre. Dette i kombinasjon med fine urter, krydder, hvitløk og olivenolje gir en smaksopplevelse av de sjeldne. Det er denne enkle, men subtile sammensmeltingen av smaker som gjør pasta med reker til en kosmopolitisk favoritt.

En av hemmelighetene bak en god rett med pasta og reker, er å koke rekene riktig. Rekene skal være delikate og saftige, ikke overkokte og tørre. Det er også viktig å velge riktige type reker. Mange erfarne kokker anbefaler å bruke ferske reker, heller enn de frosne, for å få frem den beste smaken. Hvis du vil gi retten et ordentlig løft, kan du prøve å marinere rekene i hvitløk, olivenolje og chili i noen timer før du begynner å lage selve retten.

Når det kommer til pastaen, kan du velge mellom mange forskjellige typer. Spaghetti er en klassiker, men du kan også eksperimentere med penne, fusilli, eller til og med fersk tagliatelle. Det er viktig å huske at pastaen også skal være al dente, noe som betyr at den skal være litt hard i midten, for å gi den beste tekstur. En god kvalitetsolivenolje er også essensielt, både for steking av rekene og for å gi pastaen den umiskjennelige italienske smaken.

Pasta med reker kan serveres som en hovedrett, eller som en del av en større italiensk meny. Det er også et flott alternativ til en lett lunsj eller en rask middag. Uansett anledning, er det viktigste å nyte retten med en skikkelig god atmosfære rundt bordet. Det er tross alt det italiensk matlaging handler om – å dele god mat og gode opplevelser med de du er glad i. Håper du fikk ny inspirasjon og nye ideer til å lage pasta med reker hjemme på eget kjøkken.

Pasta med reker er en autentisk klassiker med enkelhet og ekte smaker i fokus. Dette er en rett som kan sette en ekstra spiss på middagen, enten det er hverdag eller fest. Husk å ha gode råvarer og god tid når du lager pasta med reker, så blir resultatet ekstra godt.