Pasta med skinke og sopp

Ingredienser
1/2 dl Fløte 1/2 dl Buljong 75 gram fersk Champignon 1 ts Sitronsaft Litt Parmesan ca. 4 nøster Båndspaghetti Litt Smør 50 gram Kokt skinke 1 fedd Hvitløk Krydder: Litt Pepper Litt Salt 1 ts Basilikum 1 ss finhakket Persille
Tilberedning
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Del soppen i skiver. Smelt smør og fres soppen lett sammen med presset hvitløk i en stekepanne. Hell over fløte og buljong og la det koke inn litt. Bland i skinke og persille og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen over pastaen og strø på nykvernet pepper og parmesanost.

Mer om Pasta med skinke og sopp

Pasta med skinke og sopp er en velsmakende og ganske populær rett blant både profesjonelle kokker og hobbykokker. Mange erfarne kokker over hele verden anbefaler det til middag fordi det ikke bare er velsmakende, men også enkelt og raskt å lage. Vi ønsker i denne artikkelen å gi flere detaljer rundt denne klassiske retten som kommer fra det italienske kjøkkenet.

Det er flere måter å lage pasta med skinke og sopp på. En av de mest populære metodene involverer bruk av fløte, hvitløk og parmesan for å skape en rik og kremet saus. Imidlertid, for folk som ønsker en lettere versjon, kan olivenolje erstatte fløte, og sitronsaft kan brukes for å tilføye litt syrlighet. Noen kokker tilfører også litt hvitvin for ekstra dybde i smaken.

Hva angår selve typen pasta, er det også mange valgmuligheter. Tradisjonelt blir spaghetti ofte brukt, men retten kan også lages med andre typer pasta som penne, fusilli eller tagliatelle. Faktisk kan valget av pasta endre hele smaksopplevelsen. Men det viktigste er at du bruker gode råvarer og pasta av høy kvalitet, slik at du får det beste resultatet.

Sopp har en viktig rolle i denne retten da det tilføyer en jordnær smak som utfyller den salte skinke perfekt. Mens champignonsopp ofte blir brukt, kan man også prøve med mer luksuriøse sopper som shiitake, østerssopp eller til og med trøffel, hvis du vil unne deg selv litt ekstra. Forskjellige typer sopp vil gi en litt annen smak, og det kan være interessant å eksperimentere med dette.

Tilføring av grønnsaker som erter, spinat eller brokkoli er også en fin måte å få litt mer farge og ernæring inn i retten. Og for de som ønsker en mer robust smak, kan bruk av røkt skinke eller pancetta være et interessant alternativ til vanlig skinke.

Til slutt er pasta med skinke og sopp en utrolig allsidig rett som kan tilpasses etter smaken og kostholdet ditt. Den kan være enkel og rask å lage på en hverdag eller gjøres mer sofistikert for spesielle anledninger. Uansett hvordan du velger å lage det, er det en rett som garantert vil tilfredsstille de fleste gane.

Legg igjen en kommentar