400 g kjøttdeig
½ ts salt
2 ss olje til steking
3 dl ukokte orecchiette eller annen pasta
½ pk ruccola
½ rødløk
5 ss pesto (enten hjemmelaget, eller ferdigkjøpt på glass)
2 ss pinjekjerner (ristet, hvis ønskelig)
Pesto
1 liten potte frisk basilikum
1 ts grov salt
2-4 hvitløkskløfter
50g pinjekjerner
3 ss nyrevet parmesanost
5 ss olivenolje
Pesto:
Med kjøkkenmaskin: Ha i basilikum, salt, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og 3 ss av oljen og kjør det raskt sammen i maskinen. Ha i resten av oljen litt etter litt.
I morter: Knus basilikum, salt hvitløk, pinjekjerner, og parmesan til en jevn masse. Ha i oljen litt etter litt.
Pasta- og pestosalat
Kok pasta etter anvisning på pakken. Slå av vannet, og skyll raskt i kaldt vann. Stek kjøttdeigen på god varme i stekepanne. Krydre med salt. Avkjøl litt.
Vask salaten, finhakk løken og bland dette sammen med pasta og kjøttdeig i en bolle. Bland i pesto og strø over pinjekjerner.