Ingredienser
400 g kjøttdeig ½ ts salt 2 ss olje til steking 3 dl ukokte orecchiette eller annen pasta ½ pk ruccola ½ rødløk 5 ss pesto (enten hjemmelaget, eller ferdigkjøpt på glass) 2 ss pinjekjerner (ristet, hvis ønskelig) Pesto 1 liten potte frisk basilikum 1 ts grov salt 2-4 hvitløkskløfter 50g pinjekjerner 3 ss nyrevet parmesanost 5 ss olivenolje
Tilberedning
Pesto: Med kjøkkenmaskin: Ha i basilikum, salt, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og 3 ss av oljen og kjør det raskt sammen i maskinen. Ha i resten av oljen litt etter litt. I morter: Knus basilikum, salt hvitløk, pinjekjerner, og parmesan til en jevn masse. Ha i oljen litt etter litt. Pasta- og pestosalat Kok pasta etter anvisning på pakken. Slå av vannet, og skyll raskt i kaldt vann. Stek kjøttdeigen på god varme i stekepanne. Krydre med salt. Avkjøl litt. Vask salaten, finhakk løken og bland dette sammen med pasta og kjøttdeig i en bolle. Bland i pesto og strø over pinjekjerner.

Mer om Pasta- og pestosalat

Pasta- og pestosalat er en klassisk rett, kjent over hele verden for sin nydelige blanding av smaker. Denne typen måltid kan være veldig mangfoldig, noe som er en av de viktigste årsakene til dens popularitet. Med bakgrunn i det italienske kjøkken, som er kjent for sitt fokus på ferske og varierte ingredienser, kan pasta- og pestosalat være et sunt og velsmakende alternativ til andre salater.

Et av hovedelementene i en pasta- og pestosalat er pestoen. Dette er en sauce hovedsakelig laget av fersk basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan, og olivenolje. Resultatet er en rik, grønn saus full av smak. Det finnes også mange varianter av pesto, for eksempel pesto rosso, med tomater som hovedbestanddel, eller pesto med ristede valnøtter. Disse variantene klarer å gi en unik aroma til pastaen og til salaten som helhet.

Pastaen brukt i denne retten kan være av forskjellige typer. Det har ingen betydning om du velger spagetti, penne, fusilli eller en annen type, det som er viktig er å velge en pasta som kan absorbere smaken av pestoen godt. Noen liker å bruke fullkornspasta på grunn av det høye fiberinnholdet, mens andre foretrekker glutenfrie alternativer. Uansett hvilken type du velger, vil pastaens tekstur gi salaten et unikt preg.

I tillegg til pasta og pesto kan en pasta- og pestosalat inneholde forskjellige ingredienser som grønnsaker, kjøtt eller fisk, eller even grønner. Tilsatt mozzarella eller fetaost kan gi et boost av kremet rikdom, mens kylling eller tunfisk kan bidra med en ekstra kilde til protein. Grønnsaker som cherrytomater, svart oliven, rødløk, eller soltørket tomater kan også legges til for å øke næringsverdien og gi mer smak.

Hvis du ønsker å servere en pastasalat som er litt mer spennende, kan du også prøve å tilsette dine egne unike vrier. Kanskje du har lyst til å legge i noen kikerter for ekstra proteiner, eller bruke en spesiell type olje for ekstra smak. Mulighetene er virkelig uendelige når det kommer til denne retten, noe som gjør den til en ideell følgesvenn til mange typer måltider.

Pasta- og pestosalat blir ofte betraktet som en lett og forfriskende matrett, noe som gjør den ideell til servering under sommermånedene. Men takket være sin rike, robuste smak, kan denne delikate salaten også fint nytes gjennom hele året. Enten du serverer den som en forrett, en hovedrett, eller en siderett, er pasta- og pestosalat en rett som alltid vil være en hit.