Ingredienser
Ca. 300 gram skjellformet pasta
3 fedd hvitløk
0,5 kg cherrytomater (Røde og gule)
1 håndfull sorte oliven, ta ut steinene
2 spiseskjeer fersk gressløk
1 håndfull fersk basilikum
½ agurk
4 spiseskjeer rødvinseddik
7 spiseskjeer extra virgin olivenolje
havsalt og nykvernet pepper
Ferske små mozarella-kuler
Tilberedning
Kok pasta og hvitløksfeddene i lettsaltet vann i ca. fem minutter. Pastaen kan gjerne være litt underkokt. Hvitløksfeddene legger du til side til dressingen.
Skjær tomater, oliven, gressløk, baslilikum og agurken i små biter og ha det i en bolle. Tilsett pasta og mozarella-osten.
Fjern skallet fra hvitløksfeddene og støt dem i en morter. Tilsett eddiken, oljen og smak til med salt og pepper. Hell over salaten.
Jeg har laget dette på skolen. Jeg er en sjette klassing. Laget det idag. Det var kjempe godt. Takk for oppskriften.