Ingredienser
En pakke fløte 1 sitron skivet sjampinjong salt, pepper og litt revet muskat
Tilberedning
Svisj sjampinjongen, ha på fløten og revet sitronskall. Smak til med muskat, salt, pepper og ørlite granne sitronsaft. La koke til fløten tyknet litt(ca 5 min), hell over nykokt pasta og vips ferdig.

Mer om Pasta saus med fløte og sitron

Pasta saus med fløte og sitron er en fantastisk kombinasjon som gir en forfriskende vri til tradisjonelle pastaretter. Denne enkle sausen er både fløyelsaktig og syrlig, noe som gir en perfekt balanse i smakene.

Nøkkelen til en vellykket fløtesaus med sitron er å bruke ferske og høykvalitets ingredienser. Velg økologiske sitroner i stedet for kartong-sitronsaft. Økologiske sitroner er generelt mindre bittere og gir en fyldigere smak til sausen. På samme måte, velg en god kvalitetsfløte, da det er hovedbasen for sausen.

Å lage denne sausen er ikke veldig komplisert. Start med å smelte smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett deretter finhakket hvitløk og stek den til den er gylden. Når hvitløken er stekt, tilsett kremfløte og revet sitronskall, og la det småkoke på lav varme i noen minutter til sausen er tyknet.

Når du har oppnådd den ønskede konsistensen på sausen, kan du slå av varmen og tilsette ferskpresset sitronsaft. Mengden av sitronsaft vil avhenge av din smak. Hvis du liker en sterkere sitronsmak, kan du tilsette mer, men vær forsiktig så du ikke overdørver sitronsmaken. Til slutt, tilsett salt og hvit pepper etter smak.

Pasta med fløtesaus og sitron er best servert med spaghetti eller fettuccine. Når pastaen er kokt, tøm den, men behold en kopp av pasta-vannet. Tilsett sausen i pastaen og bland godt. Hvis sausen virker for tykk, tilsett litt av pasta-vannet for å tynne den ut. Server pastaen umiddelbart, pyntet med revet parmesan og fersk persille.

Med sin balanse mellom det rike og kremete fra fløten, og det friske og syrlige fra sitronen, er pasta med fløtesaus og sitron et utmerket valg for en hverdagsmiddag eller en festlig anledning. Måltidet er allsidig og kan tilpasses etter smak ved å tilsette proteiner som kylling, reker, eller grønnsaker som erter og spinat.