Ingredienser
500 g kjøttdeig eller skinke 1 løk 1 chili 1 boks grovhakkete tomater 1 boks tomatpure 1/2 liter vann 2 fedd hvitløk salt pepper oregano, timian, basilikum, kruspersille 1-2 laurbærblad
Tilberedning
blanke løken, kjøttdeig eller skinke has i og brunes. Tøm grovhakkede tomater og tomatpure over, ha i vann. hvitløk presses og haes i, chilien finhakkes (dersom du ikke vil at den skal bli så sterk kan du gjerne ta ut frøene). sausen bør koke i 15 – 20 minutter til den er passe tykk, alltid vanskelig å si noe nøyaktig om hvor lenge den må koke ettersom dette varierer veldig med hvor mye væske det er i de grovhakkede tomatene. laurbærblad må kokes med hele koketiden. dersom du bruker tørkede urter må disse også haes i samtidig med tomatene. dersom du bruker friske kan de haes i etter ca 10 minutter.

Mer om Pastasaus 2

Pasta er en yndet matrett over hele verden og gir flere muligheter til å skape varierte og smakfulle retter. En vesentlig komponent i en pastarett er selvfølgelig pastasausen. Sausen kan i stor grad avgjøre smaksopplevelsen, og det finnes et utall varianter å velge tatt hensyn til forskjellige smaker og kostholdsbehov. La oss derfor utforske mer om temaet «pastasaus 2»

En populær pastasaus er arrabbiata, en spicy tomatsaus som kommer fra Italia. Dens viktigste ingredienser er tomater, hvitløk og rød chili, som sammen gir en intens og litt sterk smak. Arrabbiata saus passer utmerket til både kjøttbaserte og vegetariske pasta retter. Et annet godt alternativ for de som liker sterk mat, er sausen all’amatriciana, som er laget av guanciale (italiensk bacon), pecorino ost, tomat og rød chili.

Imidlertid er det ikke alle som foretrekker sterke sauser. For de med en mildere gane, kan en klassisk hvit saus som Alfredo eller Carbonara være et godt alternativ. Alfredosausen er laget av smør, fløte og parmesan, og gir en rik og kremet smak til pastaen. Carbonarasausen, på den andre siden, er laget av egg, ost og svart pepper, ofte med tillegg av pancetta. Dette gir en fyldig, men ikke like kremet, smak som Alfredo.

For veganere eller de som foretrekker plantebaserte retter, er det mange deilige pastasauser å velge mellom. En av de mest populære er pesto, en saus laget av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og parmesanost. For de som følger et vegansk kosthold, kan parmesanost enkelt erstattes med næringsgjær for å få samme «ostete» smak. En annen deilig vegansk saus er marinara, en enkel tomatsaus som er smakfull og passer godt til mange pastatyper.

Et annet alternativ til pastasaus er å bruke olivenolje og hvitløk som base, og deretter tilsette favorittingrediensene dine, som chili, urter, grønnsaker eller ost. Dette er en flott måte å tilpasse pastaretten etter egne preferanser og indre kreativitet.

God pastasaus er ikke bare deilig, men kan også gi verdifulle næringsstoffer. For eksempel, tomater er rike på lykopen, en kraftig antioksidant, mens fløte og ost bidrar med protein og kalsium. På den annen side, sauser basert på olivenolje leverer sunne umettede fettsyrer. Uansett hvilken saus du velger, husk alltid å sjekke ingrediensene for å sikre at de samsvarer med dine ernæringsmessige behov.