500 g kjøttdeig eller skinke
1 løk
1 chili
1 boks grovhakkete tomater
1 boks tomatpure
1/2 liter vann
2 fedd hvitløk
salt
pepper
oregano, timian, basilikum, kruspersille
1-2 laurbærblad
blanke løken, kjøttdeig eller skinke has i og brunes. Tøm grovhakkede tomater og tomatpure over, ha i vann. hvitløk presses og haes i, chilien finhakkes (dersom du ikke vil at den skal bli så sterk kan du gjerne ta ut frøene). sausen bør koke i 15 – 20 minutter til den er passe tykk, alltid vanskelig å si noe nøyaktig om hvor lenge den må koke ettersom dette varierer veldig med hvor mye væske det er i de grovhakkede tomatene. laurbærblad må kokes med hele koketiden. dersom du bruker tørkede urter må disse også haes i samtidig med tomatene. dersom du bruker friske kan de haes i etter ca 10 minutter.