Ingredienser
500 g kjøttdeig 1 løk (finhakkes) 2 bokser tomatpure (sånne små hermetiske) 8 dl vann 2 fedd hvitløk salt pepper pizzakrydder
Tilberedning
blank løken, ha i kjøttdeig. Når kjøttdeigen er brunet tar du oppi tomatpure og vann. la det koke ca halv time, ha oppi hvitløk, salt og pepper og pizzakrydder. la det koke ca en halvtime til. koketiden er sånn ca…den skal bli sånn passe tjukk. tar en god stund å lage denne her, men den blir veldig god! topper med litt ost når det serveres selvfølgelig

Mer om Pastasaus

Pastasaus dukket opp for første gang i kokebøker på 1800-tallet, og har siden det utviklet seg til ulike former og smaker. Opprinnelig stammer pastasauser fra Italia og er kjent for å komplementere forskjellige typer pasta perfekt i forskjellige retter. Nylig har det imidlertid dukket opp mange nye varianter av pastasauser.

Enten du foretrekker hvite sauser, tomatsauser, eller kremete sauser, finnes det mange smakfulle og unike alternativer å utforske. Nye variasjoner inkluderer pesto med soltørkede tomater, ricotta og spinatsaus, og til og med sauser med trøffel. Faktisk har noen av disse nye sausvariantene fått stor popularitet på grunn av deres unike smak og hvordan de forbedrer pastaens smak.

Kvaliteten på pastasauser varierer stort. Mens noen sauser er tilgjengelige ferdiglaget i butikkene, er de beste pastasausene ofte de som lages hjemme. I stedet for å stole på konserveringsmidler og kunstige ingredienser, foretrekker mange matentusiaster å lage sausen fra bunnen av. Dette gir fordelen av å kunne justere ingrediensene til personlig smak, samt å vite at retten er helt fri for unødvendige tilsetningsstoffer.

Pastasauser er ikke bare et tilsetningsstoff for å gi smak. Mange pastasauser er laget med nøye utvalgte ingredienser som kan hjelpe til med fordøyelsen og tilfører viktige næringsstoffer til måltidet. For eksempel er tomatbaserte sauser en god kilde til lycopen, en antioksidant som har mange helsefordeler. Mange pastasauser inneholder også grønnsaker, urter og krydder, som alle bidrar til en sunnere diett.

På tross av de utallige variasjoner og kvaliteter som finnes, er det viktigste aspektet ved en pastasaus dens evne til å fremheve og forbedre smaken av pastaen den serveres med. En god pastasaus bør derfor aldri overdøve pastaens egen smak, men heller tilføye en ekstra dimensjon til måltidet.

Så det er verdt å prøve forskjellige typer pastasauser for å finne den som passer best til dine smakspreferanser og kostbehov. Uansett om du foretrekker den tradisjonelle tomatsausen, den kremete hvite sausen, eller en av de mer eksotiske variantene, er det ingen tvil om at pastasaus er en viktig ingrediens i en smakfull pastarett.