Ingredienser

ASTA FROLLA:
# 25 gr hvetemel
# 1 kryddremål salt
# 75 gr melis
# 100 gr mykt smør
# skallet av 1/2 sitron, fint revet
# 2 eggeplommer

FYLL:
# 350 gr ricottaost eller cottage cheese
# 75 gr sukker
# 3 godt vispede egg
# 50 gr skåldede, finhakkede mandler
# 75 gr finhakkede kandiserte skall (finrevet skal fra 1/2 sitron, finrevet skall fra 1/2 appelsin)
# 1/4 ts vaniljeessens
# melis til å strø over

Tilberedning

Sikt mel, salt og melis i en haug på bakebordet, lag en grop i midten og legg smør, sitronskall og eggeplommer der. Bland med fingertuppene melet inn mot midten litt etter litt og så alle ingrediensene sammen til en fast glatt deig. Pakk deigen inn i folie og avkjøl den en time i kjøleskapet. Til fyllet: Press ricottaost eller cottage cheese gjennom en sil ned i en bolle og visp i sukkeret. Visp så eggene litt etter litt og så alle de andre ingrediensene bortsett fra melisen. Bland godt. Kjevl ut deigen tynt og kle en 18-20 cm kakeform med løs bunn. Gjem deigen som blir til overs til garnering. Ha fyllet i formen og glatt til overflaten. Kjevl ut deigrestene til en tynn plate og skjær den, med en kakespore i centimeterbrede remser og lag et rutemønster av dem oppå kaken. Sett formen midt i ovnen og stek den ved 180 grader i ca. 45 minutter. La den kjøles på rist.

Legg 2 stk. på hver tallerken. Dryss over melis og server. Kaken kan også serveres med pisket krem til. Til denne kaken passer det godt med en søt italiensk dessertvin.