Ingredienser
Pecanbunn: 3 stivpiskede eggehviter 150 gr. melis 150 gr. malte pecannøtter eller valnøtter 1 ss. mel Limemousse: 5 eggeplommer 100 gr. sukker 5 plater gelantin revet skall og saften av 3 lime (eller sitron) 5 dl. fløte
Tilberedning
Pecanbunn: Mal nøttene til fint mel i hurtigmikseren. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland i mel og pecannøtter (valnøtter). Bland godt. Smør røren på to rundinger på smurt bakepapir. Stek i ovn ved 200 grader ca. 10 minutter. Avkjøl og legg en bunn i en rund springform (kakeform). Legg gelantinen i kaldt vann i 3 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker i ca. 5 minutter. Press vannet godt ut av gelantinen. Varm gelantinen i vannbad. Ha limesaft og limeskall i eggedosisen. Hell den smeltede gelantinen over i eggedosisen. Bland godt. Pisk fløten og vend kremen inn i eggedosisen. Legg den ene pecanbunnen i en springform. Bre halvparten av den ferdige limemoussen over pecanbunnen. Legg på den andre pecanbunnen og fordel resten av moussen på toppen. Spre godt rundt. Gi kaken et dunk for å få moussen godt fordelt. Legg plastfolie over og sett den i kjøleskapet. Kaken bør lages en dag i forveien. Pynt med friske frukter og bær og server jordbærsaus til. Jordbærsaus: 1 kurv jordbær 1 dl. sukkerlake (1 dl. vann + 1 dl. sukker som er kokt opp) litt sitronsaft Rens bærene og kjør dem i hurtigmikser. Tilsett sukkerlake og kjør til en jevn, fin saus. Smak til med sitronsaft.

Mer om emnet: Pecankake fylt med limemousse – jordbærsaus

Pecankake er kjent for sin rike og kraftige smak. Dette kommer fra nøttens naturlige, robuste smak, samt karamellisering som ofte gjøres før man legger nøttene i kaken. Men i denne oppskriften gir vi den tradisjonelle pecankaken en frisk vri med tilsetning av limemousse. Denne mascarponebaserte mousse har en lett og luftig tekstur og en delikat syrlighet, som skjærer gjennom den tunge pecanskaken og gir en fantastisk balanse av smaker.

MSK er en essensiell ingrediens i lime-mousse. Dette er et naturlig ekstrakt avledet fra sitrusfrukter, og det gir moussen en sterkere sitrussmak enn du ville fått fra limejuice alene. Til tross for sin styrke, er MSK ikke overveldende, men tilføyer en forfriskende notat som komplementerer den rike pecankaken.

Jordbærsausen er prikken over i-en for denne desserten. Ferske jordbær koker sammen med sukker til de blir myke, og deretter blandes de til en jevn saus. Dette gir både en kraftig jordbærsmak og en deilig sødme som gir en god kontrast til den kraftigere pecankaken og den syrlige limemousse. Jordbærsausen gir også desserten en livlig og innbydende farge.

Denne unike kombinasjonen av pecankake, limemousse og jordbærsaus vil sikkert overraske og glede gjestene dine. Hver komponent komplementerer de andre på den mest utrolige måte, og det er en kulinarisk symfoni av smaker og teksturer i hver bit. Enten det er et familiemåltid, en spesiell anledning eller bare en hyggelig kveld hjemme, vil denne pecankaken med lime-mousse og jordbærsaus utvilsomt gi dessertbordet noe spektakulært å snakke om.