Ingredienser

Pecanbunn:
3 stivpiskede eggehviter
150 gr. melis
150 gr. malte pecannøtter eller valnøtter
1 ss. mel

Limemousse:
5 eggeplommer
100 gr. sukker
5 plater gelantin
revet skall og saften av 3 lime (eller sitron)
5 dl. fløte

Tilberedning

Pecanbunn:
Mal nøttene til fint mel i hurtigmikseren. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland i mel og pecannøtter (valnøtter). Bland godt. Smør røren på to rundinger på smurt bakepapir.
Stek i ovn ved 200 grader ca. 10 minutter.
Avkjøl og legg en bunn i en rund springform (kakeform).

Legg gelantinen i kaldt vann i 3 minutter.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker i ca. 5 minutter.
Press vannet godt ut av gelantinen. Varm gelantinen i vannbad.
Ha limesaft og limeskall i eggedosisen. Hell den smeltede gelantinen over i eggedosisen. Bland godt.
Pisk fløten og vend kremen inn i eggedosisen. Legg den ene pecanbunnen i en springform. Bre halvparten av den ferdige limemoussen over pecanbunnen. Legg på den andre pecanbunnen og fordel resten av moussen på toppen.
Spre godt rundt. Gi kaken et dunk for å få moussen godt fordelt.
Legg plastfolie over og sett den i kjøleskapet.
Kaken bør lages en dag i forveien.
Pynt med friske frukter og bær og server jordbærsaus til.

Jordbærsaus:
1 kurv jordbær
1 dl. sukkerlake (1 dl. vann + 1 dl. sukker som er kokt opp)
litt sitronsaft

Rens bærene og kjør dem i hurtigmikser. Tilsett sukkerlake og kjør til en jevn, fin saus. Smak til med sitronsaft.