Ingredienser
4 egg
250 gr. Sukker
6 dl. Fløte
10 plater gelantin
saft av 2 sitroner
Tilberedning
Egg og sukker piskes til eggedosis. Fløten piskes til krem. Løs opp gelantinen etter anvisningen på pakken. Press sitronen og bland saften i eggedosisen. Hell gelantinen i en tynn stråle inn i eggedosisen, tilslutt blandes den piskede kremen i. Skyll en form eller skål med kaldt vann og fyll fromasjen i. La den stå kjølig 3-4 timer eller natten over.
Tips:
Pynt fromasjen med f. eks. sitronmelisser, små sjokoladeblader og noen kremdotter.
Etter lang tradisjon synes jeg at fromasjen blir bedre og lettere ved og piske eggehviten og blande den med eggedosis og sitron, og så piske fløten og legge den oppå når fromasjen er stiv. Lykke til! Astrid
hi takk for a ga denne oppskrift det er ganske lett å gjøre,men vet du hvor mye porsjon for denne oppskriften.