Ingredienser
200 gr smør (helst usaltet) 220 gr sjokolade 200 gr sukker 120 gr hvetemel 8 egg
Tilberedning
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade. La sjokoladen smelte. Rør sammen resten av ingrediensene og sikt i melet. Tilsett sjoko-/smørblandingen til slutt. Smør aluminiums former med smør eller spray med formfett. Fyll formene ¾ fulle. Stekes ved 200 grader i ca 9 min i varmluftsovn og ca 12 min i vanlig ovn. OBS! KAKENE SKAL VÆRE FLYTENE INNI!!! Kakene kan gjøres klar i god tid før de skal nytes utenom steking. De gjøres klar i formene og stekes rett før bruk, eller du kan fryse kakene rå og ta de ut av fryseren og steke de frosne i ovn på 210 grader ca 7 min. i varmluft og ca 10 min. i vanlig ovn. Det er herlig å servere en god bringebærsaus til: 0,5 dl vann 50 gr sukker 200 gr bringebær, fryst og tint Kok opp vann og sukker. Avkjøl sukkerlaken. Kjør bringebær og sukkerlake i hurtigmixer eller med stavmixer. Sil sausen gjennom en melsikt for å få bort bringebærsteinene.

Mer om emnet: Sjokoladefondante

Sjokoladefondant, kjent som en av de mest dekadente og luksuriøse desserter, har en rik historie og en intrikat tilberedningsprosess. Denne innbydende desserten er berømt for sin rike, glatte tekstur og varme, flytende midten som strømmer ut når du kutter inn i den.

Historien til sjokoladefondant er kjent for å være litt usikker, med mange land som hevder å være fødestedet. Imidlertid er det bred enighet om at denne desserten dukket opp for første gang i det 20. århundre. Den franske sjokoladekremen, som skiller seg ut fra andre desserter med sin halvsolide, halvflytende form og intense sjokoladesmak, er ofte foreslått som inspirasjonen bak sjokoladefondanten.

En annen verdt å bemerke detalj er teknikken bak å forberede sjokoladefondant. Den unike konsistensen og strukturen oppnås gjennom en presis timering under bakingen. Hvis det blir kokt for lenge, vil det miste sitt flytende senter, men hvis det er underkokt, kan det ha en rå smak. Den ideelle sjokoladefondant kombinerer en fast ytre skorpe med en forførende flytende kjerne.

Sjokoladefondant kan serveres med forskjellige akkompagnementer for å oppnå en mer kompleks smak. Noen liker det med en skje krem, iskrem eller friske bær, mens andre foretrekker det med en dryss av melis for å gi en søt kontrast til sjokoladens rikhet.

Til slutt er sjokoladefondant en fantastisk dessert som aldri slutter å fortrylle både de som nyter den for første gang og de som har elsket den i mange år. Med sin unike tekstur, rike smak og evne til å parre den med et utvalg av andre ingredienser, er sjokoladefondant en tidløs klassiker som fortsetter å begeistre dessertelskere over hele verden.