Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

Ingredienser
4 ørretfileter a 200 g 3 dl pecan nøtter 1.5 dl hvetemel salt, pepper 3 store eggehviter Saus: 2 dl frisk presset appelsinsaft 1.5 dl tørr hvitvin 1 dl finhakket sjalottløk 1/2 dl hvitvinseddik 8 persillekvaster 1.5 ts frisk presset sitronsaft 1 gren frisk timian 2 grener frisk rosmarin 1/2 dl kremfløte 100 g usaltet smør i små stykker Tilbehør: 4 ss olivenolje 1 ss revet gulrot 1 ss revet rød paprika 500 g savoy kål i tynne strimler 50 g usaltet smør 2 ss finhakket gressløk
Tilberedning
Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle. Ha resten av hvetemelet i en egen bolle. Pisk eggehvitene lett sammen. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen. Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig. Sausen: Ha frisk presset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca 10 minutter. Tilsett rosmarin. Kok inn il det er ca 1 dl væske igjen. Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke. Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur. Tilbehør: Varm olivenoljen til den har høy temperatur. Tilsett paprika og gulrot og stek raskt i 2 minutter. Tilsett savoykålen og stek videre 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen. Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyldenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt. Legg grønnsaker en tallerken og legg fisken over. Drypp saus omkring og pynt med litt frisk gressløk.

Mer om Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

Hemmeligheten bak en virkelig minneverdig rett ligger ofte i sausen. Når det gjelder pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus, går dette utover det vanlige for å gi et betagende resultat. Når du først har smakt det, er det godt mulig at dette blir din nye favorittmetode for å lage ørret.

Pecan ørret er en fyldig og næringsrik parabol full av viktige næringsstoffer som omega-3 fettsyrer, protein og vitamin D. Ørreten er panert med knuste pecannøtter, som gir den en unik tekstur og en dyp, nøtteaktig smak. Denne metoden til matlaging gir også ørreten en sterk og appetittvekkende skorpe.

Denne pecannøttpanerte ørreten serveres med en appelsin- og basilikumsaus. Appelsinsausen gir retten en søt, syrlig og forfriskende smak. Den skarpe smaken av appelsin fungerer som et perfekt supplement til den rike smaken av pecan-ørret. Sausen blir laget ved å redusere fersk appelsinjuice med litt sukker, og deretter tilsette frisk basilikum. Denne urten gir en forfriskende og aromatisk tone til retten.

Noen mennesker kan være skeptiske til kombinasjonen av fisk og frukt, spesielt i en hovedrett, men denne retten vil sannsynligvis forandre dine oppfatninger. Appelsin-, basilikumsausen og pecanørtene virker sammen for å skape en balansert, kompleks og samtidig delikat smaksprofil. Den søte og syrlige sausen motvirker den rike, nøtteaktige smaken av pecanørret, noe som gir en deilig kontrast i hver bit.

Denne pecanørretretten med appelsin- og basilikumsaus er et glimrende alternativ for en spesiell anledning, eller når du bare vil skjemme deg selv bort med en gourmetmiddag hjemme. Den presenterer seg med elegant gjennom sin skinnende appelsin- og basilikumsaus som draperes vakkert over ørreten. Det er et imponerende syn som helt sikkert vil imponere gjestene dine.

For å lage det perfekte inntrykket med denne ørreten, server den med en side av ris eller kanskje stekte grønne bønner. Og selvfølgelig, glem ikke et glass kald hvitvin for å avrunde måltidet. Denne nydelige hovedretten vil ikke bare tilfredsstille dine smaksløker, men det vil også styrke din overbevisning om at utvalget av gode retter alltid vil være uendelig og full av overraskelser.

Legg igjen en kommentar