Ingredienser
1 løk 3 ss olje eller margarin 2 tomater eller en halv boks hermiteserte tomater 1 ss koriander 1/2 ts chilli pepper 1 ts garam mansala 2 ts salt 2 dl frosne erter 5-6 poteter 2 dl vann
Tilberedning
Fin hakk løken og stek den gylden i en gryte i oljen.Ha i tomatene og la det steke en stund under omrøring,tilsett krydderet.Skrell poteter og del dem i store biter og ha dei gryta sammen med ertene.la det steke og rør godt med tresleiv,til sett vann og la det koke til grønnsakene er møre. serveres med ris eller Chapatti.

Om Allo Mattar – vegetarrett fra India

India er kjent for sitt rike og varierte kulinariske landskap, og et av de mest bemerkelsesverdige vegetariske rettene derfra er utvilsomt Allo Mattar. Dette er en forlokkende rett laget av poteter (Aloo) og erter (Matar) som er langsomt kokt i en deilig krydret saus. Selv om det er populært i Nord-India, har Allo Mattar også funnet sin vei til kjøkken over hele verden, takket være dens omsluttende smaker og ernæringsrike profil.

Noe av det unike med Allo Mattar er måten det tar på seg de rike smakene av ulike krydder. Retten er vanligvis krydret med en rekke krydder som gurkemeie, koriander, cummin, og garam masala, som gir den en dyp og robust smak. I tillegg kan den også inkludere en dash av asafoetida, et sterk luktende krydder som er kjent for å fremme en sunn fordøyelse. Retten gir også rom for kreativitet, og noen kokker inkluderer ingredienser som for eksempel løk og hvitløk for ekstra smak.

Allo Mattar er ikke bare smakfull, men også ernæringsrik. Retten er høy på fiber og protein, takket være de grønne ertene og potetene som lager basen. Det gir også god mengde vitamin B1, B6, C, K, samt mineraler som kalium, magnesium, og folat. Takket være denne ernæringsprofilen kan Allo Mattar bidra til å fremme hjertehelse, støtte immunsystemet, og bidra til å opprettholde sunne hud- og hårceller.

Så hvordan serveres Allo Mattar? Tradisjonelt er den en del av det hovedmåltid liten tallerken i et thali, et indisk måltid bestående av ulike retter servert på en stor tallerken. Den kan være ledsaget av ris eller flatbrød som roti eller naan for å suge opp den deilige sausen. Men den er også kompatibel med mange andre matvarer, for eksempel på hvetebrød eller som en del av et vegetabilsk wrap.

I en verden der vegetariske og veganske retter vinner mer og mer oppmerksomhet, er Allo Mattar et perfekt eksempel på en rett som ikke bare er mettende og næringsrik, men også full av smak og karakter. Enten du er en lidenskapelig matelsker på jakt etter nye retter å prøve, eller en streng vegetarianer på jakt etter inspirerende måter å lage mat på, er Allo Mattar definitivt en rett du vil legge til i repertoiret ditt. Med dens unike kombinasjon av smaker og ernæringsstoffer vil denne indiske kjøttfri retten utvilsomt bli din neste favoritt!.