Ingredienser
2-3 poteter, kokte, skjært i småbiter
1/2 boks kikerter, utvannede
(litt brunet kjøttdeig, 200 g for de som vil ha med kjøtt)
1/2-1 brunet løk i småbiter
Tilberedning
Av krydder bruker jeg garam masala, chili, spisskumin og koriander som jeg blander med poteter og erter. Smak til!
Skjær filodeig i firkanter (eller kjevle paideigen tyynt) på 20×20 cm og legg 1-2 ss med fyll på hver firkant. Pakk deigen rundt fyllet, og pass på at det er helt tett på alle kanter (bruk evt mel og vann til å lime deigen sammen).
Frityrstekes i 3-4 minutter til de er gyldenbrune. Kan godt fryses og varmes i micro/ovn senere.
Fant ingen oppskrift på Samosa e………..
Det er vanlig å anta at samosa er indisk mat fordi det er en av de mest populære snacks i India. I virkeligheten kommer samosa fra Middel Østen eller Sentral Asia hvor de, før i tiden, var fylt med tørket frukt, nøtter eller lam. Det finnes et lignende bakverk i Middel Østen i dag, dette er fylt med ost. Faktisk så er samosa populær langt utenfor India og Middel Østen. I Afrika og mellom-amerika har de også sine versjoner. En fransk versjon kalles samoussa og er fylt med kylling, fisk eller reker. Tradisjonelle samosaer lages av mel, vann og olje.