100 g magert svinekjøtt, eller kyllingkjøtt
100 g bambusskudd
1 egg
4 svarte kinesiske sopper
det hvite av en halv purre
1 ss olje
7,5 dl hønsebuljoing
10 g kinesisk vermicelle
2 ss tørr hvit vermut
1 ½ ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 tsk chilipulver
Vask soppene og legg dem i bløt 10 minutter i lunkent vann. Ta dem opp, tørk og skjær dem i strimler. På samme måte skjæres svinekjøttet og bambusskuddene. Den halve purren hakkes fint.
Pisk eget i en skål. I en annen skål blandes vermut, sitronsaft, soyasaus og rødt chilipulver.
Varm 1 ss olje i en gryte over sterk varme. Stek svinekjøttstrimlene ca 1 minutt, tilsett soppen og rør godt. Etter 1 minutt helles kyllingbuljongen og vermutblandingen i gryten. La suppen koke 10 minutter før du tømmer over bambusskuddene og de kinesiske vermicelle. To minutter senere er retten ferdig. Hell til slutt i det piskede egget i den kokende suppen og rør godt. Dryss med hakket purre til slutt.