Ingredienser
100 g magert svinekjøtt
100 g bambusskudd
1 egg
4 sorte kinesiske sopp
1 pipeløk eller det hvite på en halv purre
1 ss olje
7,5 dl hønsebuljong
10 g kinesiske vermicelle (en slags nudel)
2 ss tørr vermouth
1,5 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 ts chilipulver
Tilberedning
Vask soppene og legg dem i bløt i 10 minutter i lunkent vann. Ta dem opp, tørk dem og skjær de i strimler. Skjær og kjøtt og bambusskudd i strimler. Løken hakkes fint. Pisk egget i en skål. I en annen blandes vermouth, sitronsaft, soyasaus og chili. Varm en ss olje i en gryte med sterk varme. Stek svinekjøttet i ett minutt, tilsett soppen og rør. Etter ett minutt helles væsken og vermouth blandingen ned i gryten. Kok i 10 minutter og ha i vermicelle og bambusskudd. Kok i 2 minutter til. Hell i det piskete egget og rør godt. Dryss med løk til slutt.
En annen suppe oppskrift