4 rødhøns, renset og klar til steking
Salt og pepper
125 ml olivenolje
1 løk, finhakket
5 hvitløksfedd delt i to
2 store gulrøtter i tynne skiver
125 ml hvitvin
125 ml hvitvinseddik
½ ts pepperkorn
2 laurbærblad
2 nellikspiker
2 små timiankvaster
2 små oreganokvaster
1 knivsodd sukker
½ ts sterk chilipulver (paprikapulver kan også anvendes)
Noen sitronskiver og persillekvaster
Vask rødhønene og tørk dem. Gni dem inn med salt og pepper, både på ut- og innsiden. Bind opp hver av dem med hyssing.
Varm opp halvparten av oljen i en dyp panne, og brun rødhønene til de er gylne på alle sider. Ta dem ut og legg dem på en av sidene. Brun løk, hvitløk og gulrøtter i pannens kraft fra stekingen. Tilsett vin, eddik og krydder/urter. Legg på lokket og la det putre i 10 minutter. Etter den tiden legger du rødhønene tilbake i pannen, legg på lokket og la det putre på svak varme i 45 minutter. Ta pannen fra komfyren og la fuglene kjølne av i kraften.
Ta deretter rødhønene ut av pannen og ta vekk hyssingen. Legg rødhønene i en leirkjele, og sil kraften i dem. Hell om nødvendig mer hvitvin til fuglene er fullstendig dekket med væske. Tilsett den resterende oljen på toppen. La det ligge i marinade på en kald plass i minst et døgn. Før servering deles rødhønene i to, med litt saus over dem. Pynt med sitronskiver og persille. Vil du servere dem varme, kan de varmes opp langsomt.