Ingredienser

2 kg Torskefilet med skinn
1 dl Salt
1/2 dl Sukker
300 g Smør
2 Hardkokte egg
500 g Gulrøtter
12 Asparges-stengler
900 g Mandelpoteter

Tilberedning

Behold skinnet på fiskefileten, men fjern eventuelle bein. Del fiskefileten i like stykker slik at de kan legges to og to med kjøttsiden mot hverandre. Ikke lag for små stykker.

Legg filetene sammen med kjøttsiden mot hverandre. Finn fram et kar eller en stor form med høye kanter, i denne legger du ei trefjøl i bunnen. Legg fisken oppå trefjøla, legg ei ny trefjøl oppå fisken igjen.

Finn noe som veier om lag 4 kilo og legg som press oppå øverste fjøla. La fisken stå kjølig i to døgn.

Skjer fisken i passelige serveringsstykker.

Trekk fisken i 7–8 minutter i vann, nesten på kokepunktet.

Eggesmør: Hardkok egg (la koke i 10 min. ca.). Smelt smør og tilsett hakket hardkokt egg rett før servering.

Server persetorsk med nykokte mandelpoteter, dampet gulrot, asparges og eggesmør.