4 fiskefileter, hver på 150 g (f.eks havabbor, kveite eller breiflabb)
3 ss olivenolje
Til marinade:
5 ss olivenolje
saften av en ½ sitron
1 ss frisk persille, finhakket
Til tomatsaus:
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk, presset
700 g tomater, flådd og hakket
4 ansjonsfileter, hakket
salt og nykvernet sort pepper
1 ss oregano, hakket
Vask fiskefiletene under rennende, kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Hell ingrediensene til marinaden i el bolle og rør godt sammen. Legg fiskefiletene i marinaden og snu dem slik at de er fuktet over det hele og glinser av olje. Dekk til bollen og sett den kaldt i minst 1 time.
Varm oljen i en stekepanne. Ta fiskefiletene ut av marinaden og stek dem forsiktig til de er gjennomstekte og gyldenbrune på begge sider. De skal kun snus en gang under stekingen. Ta dem ut av stekepannen og hold dem varme.
Men fisken steker, lager du tomatsausen: Varm opp olivenoljen og stek hvitløken forsiktig. Den skal så vidt være gyllen. Tilsett tomatene og ansjosen, og stek ved middels varme til tomatene har fått en tykk, grøtet konsistens. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og server med et dryss oregano over.