Ingredienser
En Basilikum plante 8samme størrelse som de i butikken) En stor neve revet parmesan En stor neve pinjekjerner To hvitløks fedd salt Pepper Omtrent en del oliven olje av god sort.
Tilberedning
Bland alle ingrediensene untagen olivenojen med food prossesoren. Kjør til det er godt blanspe i med oljen, til du får den konsistensen du vil ha. Det varierer. Det kan hende du trenger med enn en dl.

Mer om Pesto 2

Den kulinariske verdenen kommer alltid med nye oppdagelser og Pesto 2 er intet unntak. Dette er en nytolkning av den tradisjonelle italienske klassikeren, pesto. I motsetning til den konvensjonelle grønne pestoen, som er kjent for sin kombinasjon av basilikum, parmesanost, pinjekjerner og olivenolje, bringer Pesto 2 inn flere lag av smaker og teksturer, noe som gjør den til en mangfoldig og spennende ingrediens i mange retter.

For å lage Pesto 2, begynner man med basen av basilikum, men i stedet for pinjekjerner, brukes solsikkekjerner. Dette gir en unik nøtteaktig smak og konsistens. Dessuten kan man eksperimentere med forskjellige urter, for eksempel persille, eller til og med blandinger av urter som rosmarin og timian. Videre kan hvitløk og sitronsaft tilsettes for å gi en krydret og frisk note.

I Pesto 2 byttes også parmesanost ut med flerumettede nøtter som mandel eller cashewnøtter, for å skape en rikere, mer kremet tekstur. Videre kan olivenoljen byttes ut med en lett, nøytral olje som rapsolje, for ikke å overvelde de andre smakene. Noen versjoner av Pesto 2 legger til matvarer som oliven, kapers eller soltørkede tomater for ekstra smak og tekstur.

Rikheten og mangfoldet av smakene i Pesto 2 gjør den til en ideell sammensetning å prøve i en rekke retter. Den kan brukes på samme måte som tradisjonell pesto – som pasta saus, på bruschetta, som en marinade for grønnsaker eller kjøtt, i supper eller som en krydder i salater. Den er også deilig som en topping på pizza eller i en sandwich.

Til slutt, det er viktig å merke seg at Pesto 2, akkurat som tradisjonell pesto, er best når den er fersk. Selv om den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke, vil den gradvis miste sin smak og farge. Lag derfor så mye du trenger for en økt, og nyt den smakfulle blandingen av smaker og teksturer som Pesto 2 gir.

Gjennom eksperimentering og innovasjon i kjøkkenet, tar Pesto 2 matlagningen til nye høyder. Den gir en vri på en tradisjonell favoritt og tilbyr en overraskende mangfoldig palett av smaker, noe som gjør hver bit til en kulinarisk opplevelse.