Ingredienser:
306 g mørk sirup
100 g sukker
162 g Melange i folie
½ plate mørk kokesjokolade, plate
½ ts anis, malt
½ ts kardemomme, malt
½ ts allehånde, malt
½ ts muskatnøtt, malt
¾ ts nellik, malt
¾ ts kanel, malt
½ ts ingefær, malt
½ ss natron
1 ss bakepulver
1 egg
1 ss sitronsaft
Ca 450 g hvetemel
Tilberedning:
Smelt sukker og sirup. Avkjøl litt. Bland inn Melange og sjokolade smeltet i vannbad. Bland inn krydder og bakepulver. Hell flytende ingredienser i en stor bolle, og rør inn hvetemel til passe deig. Avkjøles over natten.
Kjevles til ca. 3 mm tykkelse. Trykk ut kaker med pepperkakeform. Stekes på ca. 175 grader. Ønskes en mykere tysk pepperkake, kjevles til ca.6,5 mm. Husk da å senke steketemperatur litt og øke steketiden. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.