Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus

Ingredienser:
400 g Barilla Pipe Rigate Integrali
300 g blekksprut
1 fedd hvitløk
1 chili
2 ss olivenolje
½ dl hvitvin
3 dl Barilla Basilico- eller Arrabbiatasaus
4 kvister timian eller tørket timian
4 kvister basilikum eller tørket basilikum
revet skall av en sitron
salt
pepper
Blekksprut, også kalt Calamari, finner du i frysedisken i de store
dagligvareforretningene.

Fremgangsmåte:
Rens og skjær blekkspruten i passende biter. Finhakk chili og hvitløk, og stek
sammen med blekkspruten i en panne med olje. Hell over vin, tomatsaus og urter etter
et par minutter, og la det koke i ca. 15 minutter. I mellomtiden koker pastaen. Krydre
sausen med salt, pepper og sitronskall, bland inn den nykokte pastaen i sausen og
server med det samme.

Mer om Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus

Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus kan være et fantatisk alternativ til det tradisjonelle pastaretter som mange av oss er kjent med. Denne italienske retten kombinerer friske sjømat smaker med rike noter av hvitvin, hvilket resulterer i en smaklig og dekadent hovedrett.

Blekksprut, kjent som calamari på italiensk, er en fellesbetegnelse for flere arter av havdyr i gruppen tiarmede blekkspruter. I matlaging, brukes enten hele dyret, eller bare kroppen og armene (tentaklene). Når den tilberedes riktig, har blekksprut en mild, nærmest søtlig smak, med en struktur som kan være seig, men bør være myk og lett å tygge.

Som navnet antyder, blir pastaen som brukes i denne retten kalt Pipe Rigate. Denne spesielle type pasta har en tubeform, litt som rør, som hjelper til med å fange opp sausen i hver bit. Det gir et ekstra lag av smak til hver munnfull og gjør retten enda mer tilfredsstillende.

Hvitvinssauser er en populær tilsetning til mange italienske retter, og er ofte laget av en blanding av hvitvin, hvitløk, sjalottløk, smør og persille. Sauser basert på hvitvin gir en lett men kompleks smak, som kan variere avhengig av hvilken type vin som brukes. En klassisk hvit bordeaux eller en italiensk Verdicchio er eksempler på viner som kan brukes til denne sausen, da de begge gir en frisk, fruktig og lett tørr smak.

Å lage Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus kan virke skremmende, men det er verdt innsatsen. Det begynner med forberedelsen av blekkspruten, som inkluderer rengjøring og kutting i passende biter. Så forberedes pastaen, og mens den koker kan du lage hvitvinssausen. Når alle komponentene er klare, blandes de sammen for å lage en rett som er like deilig som den er visuelt tiltalende.

På en sidete, hvis du er nysgjerrig på å prøve Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus, men er skeptisk til å lage det selv, er det mange italienske restauranter som serverer denne retten. Det gir deg muligheten til å nyte de fantastiske smakene uten å måtte takle forberedelsene selv. Men uansett om du spiser det på en restaurant, eller lager det hjemme, er Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus en rett verdt å prøve.

Legg igjen en kommentar