Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti
2 ss olivenolje
½ aubergine
1 fedd hvitløk
4 ansjosfileter
40 g kapers
½ dl hvitvin
2 dl Barilla Basilico- eller Arrabbiatasaus, gjerne mikset
100 g sort oliven
persille
meriam, frisk eller tørket

Fremgangsmåte:
Skjær auberginen i terninger og stek den i olje sammen med presset hvitløk,
ansjosfilter og kapers. Hell over hvitvin, tomatsaus og oliven, og la det koke sammen
i ca. 10 minutter. Strø over finhakket persille og meriam, og server med nykokt
spaghetti.

Mer om Spaghetti med ansjosfilet og kapers i tomatsaus

Det norske kjøkken er kjent for å ha mange varierte og fengslende oppskrifter. Likevel er det alltid rom for å introdusere mer utfordrende og unike retter på menyene våre. En slik rett kan være spaghetti med ansjosfilet og kapers i tomatsaus. Dette er en italiensk-inspirert oppskrift som tilbyr en rik blanding av klassiske mediterrane smaker.

Ansjosfileten gir denne retten en sterk og unik smak. Den tiltrekker seg alle sansene våre med den salte, tangy aromaen som bare ansjos kan tilby. Råstoffene anvendt i retten er nøkkelen til dens unike smak. Ansjos fra Adriaterhavet, rikt på proteiner og Omega-3, er anerkjent over hele verden for sin autentiske smak. Dens kraftige og salte smak balanseres perfekt med kapers, en annen sterk komponent.

Kapers gir retten en distinkt smak, takket være sin prangende og litt bitre smak. Kapers er små blomsterknopper hentet fra kapersbusken, en plante som er innfødt i Middelhavsområdet. De er høstet, saltet og gjæret for å få frem den karakteristiske smaken. Kombinasjonen av kapers med ansjos gir et balansert utvalg av sjøsmaker.

Dette innfelte utvalget av smaker er så blandet sammen i en tradisjonell italiensk tomatbasert saus. Tomatsausen lages ved å langsomt kokke ferske tomater i olivenolje med hvitløk, løk og andre urter til en rik og fyldig saus. Denne tomatbaserte sausen gir en deilig kontrast til de salte smakene av ansjos og kapers, og blander dem harmonisk sammen.

Å lage denne retten hjemme er relativt enkelt og krever bare noen få råvarer som er lette å finne. Denne oppskriften er en fantastisk måte å utforske og nyte de rike, robuste smakene av Middelhavet. Det tar mindre enn 30 minutter å tilberede denne måltiden, noe som gjør det til et godt valg for en rask middag under uken.

Oppdag denne italiensk-inspirerte delikatessen og la ganen din oppleve en spennende blanding av visuell nytelse og uforglemmelig smak. Ta sjansen, prøv denne oppskriften og la deg overraske av kvaliteten på et hjemmelaget italiensk måltid. Til slutt vil du oppdage at denne enkle, men sofistikerte retten av spaghetti, ansjosfilet, kapers og tomatsaus vil bli et fast innslag i din kulinariske repertoar.