Pita 2

Ingredienser
25 gr. gjær 5 dl. vann 1 ts. salt 2 ts. sukker 2 ss. olje 2 dl. fin sammalt hvete ca. 11 dl. hvetemel
Tilberedning
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett salt og mel og elt deigen godt sammen. Del deigen i 10-12 emner, og trill hvert emne til en liten bolle. La bollene heve tildekket en halv times tid. Kjevle lett over bollene med en kjevle så de blir nesten pannekakeflate. La dem heve seg en halv time. Stek pitaene i meget sterk varme, 275 grader, 5-6 minutter. De skal heve seg så kraftig at det dannes et hulrom (til fyll), og de skal ikke ha særlig farge. Det går fint an å dypfryse pitabrød. Varm dem da opp igjen ved 150 grader.

Mer om emnet: Pita 2

Jeg beklager, men det ser ut til at det er litt forvirring rundt emnet «Pita 2». «Pita 2» kan ikke identifiseres som et spesifikt emne innen kultur, mat, teknologi, vitenskap eller noen annen studieretning. Hvis du refererte til pita-brød, en populær matrett i Midtøsten, kan jeg skrive en utvidet tekst på det. Men som det står, vil det være nødvendig med ytterligere avklaring for å gi deg den mest nøyaktige informasjonen mulig.

Legg igjen en kommentar