Ingredienser
2 dl vann
25 g gjær
6 dl hvetemel
2 ss olje
litt salt
litt sukker
Tilberedning
Bland det tørre, og tilsett olje og lunket vann. Vannet kan være varmere enn ved bruk av fersk gjær. Heves til dobbel størrelse. Pizzabunnen kan forstekes 3-4 minutter på full varme. Ha deretter på saus, ost og kjøtt/grønnsaker. (Tynne skiver av fersk sopp, løk og paprika er fint).
Vil ikke påkalle meg å være en ekspert innen rettskrivning, Cathrine, men før du dømmer andre som bruker morsmål uten å rettskrive, så bør du evne å se litt på dine egne evner innen rettskrivning. Er du nysjerrig på hvordan man staver nysjerrig, så legger jeg igjen en lenke på det her:
http://no.wiktionary.org/wiki/nyskjerrig.
Det var det vi lærte på skolen. Det var også det som stod i ordboken for 30 år siden. Om du ønsker å bruke tiden på å klage over andres evner, så ønsket jeg i hovedsak å si at denne oppskriften er helt perfekt. Bland gjerne litt krydder i bunnen også. Er bare fantasien som setter grenser:)
Jeg bruker denne bunnen til min Taco-pizza. Takk!
Er det virkelig mulig? Om man hverkan har logikk nok, kretive egenskaper, nyskjerrighet eller en snev av inteligens BØR du faktisk kjøpe deg en ferdigpizza… Som nevnt lenge oppe her er det veldig vanlig å steke en pizza på mellom 200 og 250 grader – prøv deg fram! Hvor mye er litt??? Litt mer enn ingenting! Bruk hodet!! Hva er godt – herregud – du veit vel selv hva du liker?? Legg på ting du liker og se hvordan det blir, om du ikke liker det, så prøver du noe annet neste gang. Får direkte vondt av hvor mange hjelpesløse mennesker det finnes! Til tross for dette, er det imponerende lite skrivefeil i dette kommentarfeltet i motsetning til de fleste andre steder (måtte bare nevne det, da jeg faktisk har opplevd å lese kommentarfelt som har fått samtlige av mine rettskrivningskunnskaper til å grøsse i timesvis).
hva anbefaler dere å ha oppe denne bunnen:)?
Altså.. Når det står «litt» salt og sukker så betyr det «litt» salt og sukker.. Dvs at du ikke nødvendigvis trenger det, eller du kan ta en desk, teskje, spiseskje, alt etter som du vil selv.. Det har ikke så mye å si 🙂
Og når det ikke står hvor varm ovnen skal være.. Greit nok hvis man er helt nybegynner på bakinga, men ellers er det jo vanlig å ha den på rundt 200 grader. Det er liksom en selvfølge, er det ikke det?
Jeg personlig har den på ca 200, mens andre her i tråden har rundt 225. Og hvor lenge den skal stå?? Er ikke det bare til å se på bunnen når den begynner å brune? Eller osten?
Jeg tar aldri tiden på hvor lenge den er i.. Men ca 10- 15 min sikkert 😛
God oppskrift ^^ bruker den hele tiden, men gidder ikke måle opp.. Det er jo bare til å hive litt av hvert oppi, så blir det spennende å se om det blir bra ^^
Ka’las øya har du, Einar Andree – hvis du ser kor lenge i ovnen & kor varm den skal vær?
Æ har prøvd med «øya-i-nakken», men de hjalp ikje det heller
veldig bra oppskrift 🙂
Kjempebra oppskrift. Eneste ulempe er at man legger på seg av slike gode pizzaoppskrifter.
Herlig! dette er min faste oppskrift
Oppskrifta funke fjell.. No æ e svåltje, ta hær bli kjøle godt :):)
Alt står jo!! Bruk øyan dåkkers!… Eg Bytta litt ut av hvetemeln , tok 2dl fibrahvetemel så 1dl grov rugmel å 3dl hvetemel:) så litt rosmarin å cayennepepper i melblandingen,
Hvor mange grader skal ovnen stå på?
mangler hva ovnen skal stå på
Det mangler litt mye i denne oppskriften. Som hvor mye lunkent vann, hvor mye sukker og salt, samt hva ovnen skal stå på. Men ellers ei fin oppskrift som jeg prøver ut nå.
Jævlig godt!<33
Silje: Ovnen skal stå på 225 grader og pizzaen stekes ca 10-15 min
Gulvet?
Hva skal ovnen stå pååååå !??!?!?!?
Vi lager 12 bunner! Hvor mye sukker/salt skal vi ha:O?
Nydelig oppskrift <3 denne skal jeg bruke flere ganger ass!!! love:it <3
Jeg ville nok hatt iallefall en spiseskje sukker da sukker har evnen til å øke effekten av gjæren – altså luftigere bunn.
Jeg elsker denne oppskrifta 🙂
Nå har jeg laget pizza 3 dager på rad med denne oppskrifta
De tilsettes for smak og er dermed en smaksak hvor mye man skal ha i, men en toppet av hver for dobbel oppskrift pleier å funke bra.
Hva menes med »Litt salt og litt sukker»? syns det var en dårlig beskrivelse,, burde vert mer nøyaktig !