Ingredienser
# 1 liter hvetemel
# 4 dl lunkent vann
# 4 ss olje (smør)
# 25 g gjær (tørrgjær)
# litt salt
Tilberedning
Hell vann og olje i en bolle. Tilsett melet, saltet og gjæren og bland alt godt sammen (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Kna deigen til den er fin og smidig og ikke lenger kleber til fingrene (tilsett mer mel hvis nødvendig). La deigen heve til den har vokst seg fin og stor. Denne deigen dekker fint en langpanne, noe som gir en firkantet pizza. Kjevl (er dette et ord?) deigen fin og flat og legg den på langpanna. Legg på ønsket fyll. Dette kan være alt fra bare ost til en haug med alt mulig snadder. Pizzaen stekes i ca. 30 minutter ved 220°.
Beste jeg har smakt! Mye og deilig 🙂
Kjempegod oppskrift som faktisk rakk til to langpanner 🙂 Nå er jeg glad i tynne bunner da:)
Denne deigen er blitt min faste pizzadeig, så enkel og god! Lar den heve godt, både før og etter kjevling. Står faktisk til heving nå
«Kjevl» er et ord ja. Imperativ kalles formen og det er naturligvis et verb.
Dette var en bra pizzabunn for hester også! Takk skal du ha 🙂 Litt mye olje kanskje, skulle hatt pepper
Denne har nå blitt min faste pizzadeig oppskrift! Jeg bruker ferskgjær istenfor tørrgjær, og smuldrer den opp først:) ett tips er å steke pizzaen nederst i ovnen! Da blir den sprø og god:)
hvor mye gram er pizzadeigen?
dårlig pizza bunn ja!!
Fin oppskrift og bunn! Prøvde den nå nettopp! For en herlig og god smak på pizzaen! Jeg brukte litt mindre olje, og det gikk bra!!! Takk,! 😉
Kjempegod oppskrift:)
Veldig bra deig, god på smak, jeg spanderte nesten dobbel dose olje av en eller annen grunn og deigen ble veldig god å jobbe med! Jeg kjevlet deigen ut og fant jo ut at den ble aaaaaltfor stor for en langpanne, iallefall min langpanne. Laget derfor først en rund pizza til datteren på 6 år og hun likte den veldig godt, den stekte jeg mens jeg lagde langpannepizza klar. Den ble jo ferdig mens den andre ble montert. Da snakker vi 10 – 15 minutter på 225 grader. Bruker du hele stasen til en langpanne, er det klart at steketiden blir lengre, sikker oppmot en halvtime. Kommer sikkert til å bruke denne oppskriften igjen!
hvor mye deig gir den?
dere har veldig god pizza oppskrift
Alt for lite mel!