Ingredienser

2 ½ dl.kaldt vann

25 gr. gjær

2 ss.olivenolje

1 ts. salt

1 ts. sukker

6 ½ dl. hvetemel

Fyll:

1 ½ dl. tomatketchup

4 ss. sennep

8 skiver salami

eller 8 skiver skinke

6 dl. revet ost

(4 ss. parmesanost)

(2 ts. basilikum)

Pensling:

2 ss. olivenolje eller peanøttolje

3 ss. revet ost

Tilberedning

Varm vannet til det er 37 grader (fingervarmt) og løs opp gjæren i det.

Tilsett olje, salt, sukker, og melet i omganger. Arbeid deigen til den slipper bollens kanter.

La den heve tildekket i ca. 20-30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord og kna deigen smidig. Del den i 4 emner og kjevle hvert emne ut til en rund kake, ca. 20 cm. i diameter.

Smør tomatketchup og sennep på kakene. Legg på salami eller skinke og strø på revet ost, (parmesanost og basilikum)

Brett hver kake sammen til halvmåner og trykk til kantene.

Legg pirogene på en smurt plate. Pensle dem med olje og strø over revet ost.

Stek pirogene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.