1 plate butterdeig,
6 Victoriaplommer,
2 ss sukker (vaniljesukker, dvs. sukker og vaniljestang kjørt i foodprocessor etter Jamie Oliver-metoden),
1 egg.
Del plommene i to, fjern steiner og bland dem med sukkeret i en bolle.
Kjevle ut butterdeigen så mye at du får plass til plommene (2 i bredden, 6 i lengden) og i tillegg har igjen en 2-3 cm kant rundt dem. Prikk deigen med gaffel, legg på plommer. Brett inn langsider og kortsider (pensle med sammenvispet egg som «lim» i hjørnene) slik at det blir en kant rundt plommene som titter ut i midten. Pensle gjerne egg på utsiden av kanten også, så blir den ekstra gyllen og blank.
Stek ved 225 grader i ca. 15. min.
Del i to på midten (hvis du ikke vil ha alt selv), spis varm/lunken med melisdryss og krem. Nesten som et lite (ikke altfor søtt) plommewienerbrød