Ingredienser

1 dl hvetemel
1 ss smør
1ss cottage cheese
kaldt vann

Fyll:
2 skiver bacon
1 vårløk
2 terninger dypfryst lettstuet spinat
4 små brokkolibuketter
1 egg
4 ss melk
2ss revet ost
salt, hvit pepper

Tilberedning

I ovnen ved 200° C i ca 30 minutter.

Elt sammen mel, smør og cottage cheese til deigen. Det gjøres lettest med stavmikser eller i hurtigmikser, men ogås håndmikseren kan brukes. Elt inn noen dråper kaldt vann hvis deigen virker tørr. La deigen hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Klipp baconet i terninger og sprøstek dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Rens og finsnitt vårløken, tin spinaten. Visp sammen egg, melk og ost og smak til med en anelse salt og pepper. Del deigen i to og kjevle ut sirkler som passer i små porsjonsformer, 12-15 cm i diameter. Klam et matpapir ned over deigen og forstek paiskallene midt i ovnen i ca 5 min. Fjern papiret og fordel bacon, vårløk, spinat og eggblanding i formene. Stek paiene videre åp nederste ribbe til de er gjennomstekte og gyldne. Server paiene varme, gjerne med en salat til.