Ingredienser

00 g hvit fiskefilet (piggvar, rødspette, sjøørret, torsk)
40 g salt pr. liter vann
vann så fisken dekkes

Creme
2 ss hakket sjalottløk
1 hakket hvitløkbåt
1 dl fiskekraft
1 dl tørr hvitvin
1/2 dl kremfløte
1 potte frisk basilikum
200 g smør
ørlite sitronsaft
salt
hvit pepper

Tilberedning

Fisken deles i serveringsbiter og posjeres i 7 – 9 minutter etter tykkelse.

Ha fiskekraft og hvitvin i en kjele. Tilsett hakket løk og hvitløk. La det koke inn (reduseres) til1/2 dl. Hell i fløte og kok opp. Kjør mykt smør og basilikum i en food processor til grønt. Pisk det inn i sausen litt etter litt. Sausen skal ikke koke. Smak godt til.

Fordel sausen i dype (varme) tallerkener og legg fisken over. Pynt med dill.