Ingredienser:
1/2 liter kefir eller youghurt 2 kokte poteter 1 ss karve 1 ss koriander salt pepper chat masala

Fremgangsmåte:
Knus potetene og bland alle ingridiensene.Pynt med chat masala eller persille.Potetraita passer sammen med dal og kylling i curry.

Mer om: Potet Raita

Potet Raita er en deilig, forfriskende og sunn salatrett som stammer fra det indiske kjøkkenet. Det er en ypperlig side-parabol som smaker godt med hovedrettene, og er også kjent for å være et effektivt husmiddel mot varmekulde.

Potet Raita er lett å lage hjemme og krever grunnleggende ingredienser som er lett tilgjengelige i de fleste supermarkeder. Dessuten er det et ideelt valg for vegetarianere og veganere, da det ikke inneholder noen animalske produkter. Hovedingrediensene er poteter, yoghurt, koriander og et utvalg av krydder som chili, spisskummen og korianderfrø for å tilføre smak.

Ett av høydepunktene med Potet Raita er dens fantastiske helsefordeler. Det er en kalorifattig rett som er høy på protein takket være yoghurten, og inneholder også en anstendig mengde fiber fra potetene. Denne kombinasjonen gjør det til en mettende og nærende rett, perfekt for de som prøver å opprettholde en sunn vekt eller følger et høyprotein diett.

I tillegg gir yoghurten probiotika, som kan forbedre tarmhelsen og styrke immunforsvaret. Krydder som spisskummen og korianderfrø er også kjent for sine fordøyelsesfremmende egenskaper, noe som gjør Potet Raita til en velsmakende og helsefremmende rett.

Til tross for sin enkelhet, er Potet Raita mer enn bare en lett salat. Det kombinerer det beste fra det indiske kjøkkenet – sterk smak, rik tekstur, ernæringsverdi, og er dessuten lett å tilpasse etter egne smakspreferanser. Prøv Potet Raita som en del av ditt neste indiske måltid, og opplev en eksplosjon av smak og helsefordeler i hver bit.