Ingredienser
1 kg poteter 500 g mel 50 g grana padano (parmesan) 6 eggeplommer 30 g smør
Tilberedning
Skill eggeplommene. Bruk eggehvitene til en dessert eller hell dem i fryseposer og frys til en dag du trenger det. Kok potetene til de er nesten helt kokte. Riv dem, som om du lager raspeballer (potetgnocchi er egentlig bare små raspeballer, bare med mykere tekstur). Bland potetraspet godt sammen med 300 g mel, 30 g revet grana padano (parmesan), en teskje salt og litt nykvernet pepper. Lag et hull i midten av deigen, som om du lager en vulkan med et krater, og tilsett eggeplommene. Bland sammen, og smak til med evt. litt mer salt og pepper. Ha resten av melet på bordet, og ha noe av deigklumpen oppå. Bland melet inn i deigen, og fyll på med mer deig for å lage et tynt, avlangt emne, omtrent i fingertykkelse. Med den butte enden av en kniv skjærer du av én og én gnocchi. Trykk dem lett ned med en gaffel for å gjøre dem noe flatere. Kok gnocchi i vann, men ikke alle på én gang. De er ferdige når de flyter opp til overflaten. Tomatsaus Det enkleste og mest vanlige er å servere gnocchi bare med smør og revet parmesan. Dette er virkelig godt, men du kan variere med en enkel tomatsaus, som du lager slik: Finhakk to sjalottløk og blank i litt olje. Skjær to hvitløksfedd i tynne skiver og blank lett uten å brenne. Tilsett to bokser hermetiske tomater. Bland sammen. Tilsett to bokser tomatpuré. Om du bruker dobbeltkonsentrert puré, kan du bruke noe mindre. Tilsett to ss olivenolje og en liten fingerklype sukker. La putre under lokk på svak til mellomsvak varme i minst en time. Smak til med salt og pepper.

Mer om emnet: Potetgnocchi

Potetgnocchi er en spennende rett med utspring fra det italienske kjøkken. Deres myke tekstur og delikate smak gjør dem til en favoritt blant mange. Gnocchi er små klumper av deig, tradisjonelt laget av poteter, hvetemel og egg. Selv om reglene for å lage gnocchi kan variere litt fra region til region i Italia, er hovedingrediensene oftest de samme.

Det som er interessant med potetgnocchi er at hovedingrediensen er stivelse. Dette betyr at gnocchi absorberer andre smaker godt, noe som gjør dem til en ideell base for ulike typer sauser og tilsetninger. I tillegg til å være deilig, er potetgnocchi også næringsrikt, ettersom det gir en god mengde karbohydrater og protein. Det er også glutenfritt, noe som gjør det til et godt alternativ for de med glutenintoleranse.

Fra produksjonssiden, er gnocchi en ganske enkel rett å lage. Det første steget er å koke potetene til de er meget myke. Når de er ferdig kokt, må potetene moses til det blir en jevn puré. Deretter tilsettes hvetemelet og egget, og deigen eltes godt sammen. Til slutt, rulles deigen til lange pølser og kuttes i mindre, putelignende biter – dette er gnocchiene.

Når det kommer til tilberedningen av potetgnocchi, er det flere metoder man kan bruke. Den mest klassiske måten å tilberede gnocchi på er ved å koke dem i saltet vann. De er ferdige når de flyter opp til overflaten. En annen metode er å steke gnocchiene i litt smør eller olje for å gi dem en gylden og sprø overflate. Dette gir en fantastisk kontrast til den myke og fløyelsaktige innsiden.

Potetgnocchi serveres ofte med en enkel saus, som en tomatsaus eller en saus laget med smør og salvie. Disse sausene komplementerer gnocchiens lette og delikate smak. Noen ganger blandes gnocchi også med grønnsaker eller kjøtt for å lage en mer robust rett. Uansett hvordan du velger å servere potetgnocchi, er sjansene gode for at du vil bli møtt med begeistring fra de som spiser det.

Til slutt, det som virkelig skiller potetgnocchi fra andre typer pasta, er dets allsidighet. Enten du foretrekker dem enkle og lett tilberedte, eller som en del av en mer komplisert rett, har potetgnocchi noe å tilby for enhver smak. Det er retten man kan nyte til lunsj, middag, eller til og med som en lett kveldsmat.