Ingredienser
1 liter melk 225 g semolina 4 mellomstore eggeplommer 75 g grana padano (parmesan) 75 g smør
Tilberedning
Riv osten. Varm opp melken. Når den begynner å putre lett tilsetter du semolinaen i en tynn stråle, og visper godt slik at det ikke blir klumper. Kok i et kvarters tid, mens du hele tiden visper. Til slutt får du en deig. La den kjøle seg ned noe, og tilsett eggeplommene. Bland dem godt inn. Tilsett 2 ss smør, ca 50 g av osten og smak til med salt og litt revet muskat. Bland godt. Ha litt mel på bordet, og legg deigen oppå. Jevn deigen ut til den har én cm tykkelse. La den kjøle seg ned halvannen times tid. Del den så inn i 4–5 cm store, ovale gnocchi. Smør en ildfast form, og legg gnocchi i lagvis. Smelt resten av smøret og ha over. Ha over resten av osten. Du kan gjerne bruke litt revet jarlsberg også. Bak i ovn ved 225 g i 15 minutter. Toppen skal være gyllen og flott.

Mer om emnet: Semolina-gnocchi

Semolina-gnocchi, kjent som Gnocchi alla Romana, er en populær italiensk rett som har blitt omfavnet verden over. Denne retten er utbredt på grunn av sin enkelhet og mangfoldige bruksområder. Gnocchien er tradisjonelt laget av semulina, en type kornmel, og er en viktig del av det italienske kjøkken.

Semulina gnocchi skiller seg fra den mer kjente potetgnocchien på mange måter. Først og fremst er hovedingrediensen semulina, så den har ikke den grøtete konsistensen som typisk forbindes med potetgnocchi. Denne forskjellen gir også semulina gnocchi en mer uttalt kornsmak som mange synes er deilig. Semulina gnocchi tilberedes ved å koke opp semulina i melk, før det tilsettes smør, egg og parmesan, og til slutt formes og bakes til de er gyldne.

Gnocchi alla Romana fikk sitt navn etter hovedstaden i Italia, Roma, hvor det ble utviklet og opprinnelig spist. Det er vanligvis servert som et første kurs før hovedmåltidet, men det kan også være stjernen i et måltid med en rik saus av ditt valg. Gnocchi alla Romana er mer delikat og finere i tekstur i forhold til potetgnocchi.

Fra et ernæringsperspektiv er Semulina-gnocchi en god kilde til karbohydrater og kan gi energi for hele dagen. Semulina er også rik på protein, fiber og B-vitaminer, som alle bidrar til et balansert kosthold. I tillegg er parmesanen i gnocchi en god kilde til kalsium.

Variasjonene av semulina-gnocchi er også mange, avhengig av hva du vil legge til, enten det er urter, krydder eller forskjellige oster. Du kan også eksperimentere med forskjellige sauser for å komplementere smaken. Semolina gnocchi er en fantastisk mulighet til å hvile på italiensk matkultur, mens du har plass til å leke med forskjellige smaker og ingredienser på ditt eget kjøkken. Denne alsidige retten er lett å lage, og gir deg en smak av Italia hjemme.