Ingredienser
1 løk 1/2 grønn paprika 2 ss olje 1 ts ingefær 1 fedd hvitløk 1 ts salt 1 ts karri 1/2 ts gurkemeie 1/2 ts chilipulver/chilipepper 2 dl vann ss tomatpuré 8 poteter 4 dl frosne erter 2 dl bønnespirer 1/2 boks babymais
Tilberedning
Løken skrelles, finhakkes og brunes lett i varm olje. Tilsett paprika i terninger sammen med ingefær, presset hvitløk, salt, karri, gurkemeie og chilipulver. Rør lett om. Tilsett vann og tomatpuré og la det hele småkoke ca. 5 min. under lokk. Potetene skrelles og skjæres i terninger før de tas over i gryta. Kok videre ca. 10 min. Erter, bønnespirer og babymais tas i til slutt. Kokes 5-6 min. Serveres gjerne med kokt jasminris og brød.

Om Potetgryte på indisk vis

Det er ingen tvil om at potetgryte er en næringsrik og delikat rett vi alle kjenner til, men har du noen gang smakt potetgryte på indisk vis? Rik på smak, krydder og kultur, gir denne retten en helt ny vinkling til det tradisjonelle norske måltidet.

Oppskriften kan varieres uendelig, men hovedingrediensene er poteter, løk, hvitløk, ingefær og en rekke krydder som garam masala, koriander, spisskummen, og turmeric. Noen legger til grønnsaker som erter, gulrøtter og paprika for å blande smaker og farger. De rike og varme aromaene som strømmer ut av kjøkkenet når potetgryta koker på indisk vis, vil garantert få vannet til å renne i munnen.

Potetgryte på indisk vis blir ofte servert med chapati eller basmatiris, som begge hjelper med å balansere rettens sterke smaker. Chapati er et rundt, flatt brød bakt uten gjær. Det har en nøytral smak som perfekt komplementerer den krydret potetgryta. Basmatiris på sin side er en langkornet type ris som er spesielt populær i indisk matlaging. En annen populær tilbehør er raita, en type yoghurtbasert saus med agurk og mynte.

Det fascinerende med indisk matlaging er at den kan tilpasses til mange dietter. Hvis du er vegetarianer, kan du lage en vegetarisk potetgryte ved bare å bruke grønnsaker. Hvis du ikke spiser hvete, kan du bytte ut chapati med ris. Har du lyst til å legge til litt protein? Legg til en håndfull kikerter eller linser.

For å utvide horisonten din innen indisk matlaging, kan du også eksperimentere med forskjellige krydder og ingredienser. Prøv for eksempel å tilsette litt frisk koriander, limejuice eller chili hvis du liker litt ekstra spark. Som med mange gryter, smaker den indiske potetgryta enda bedre dagen etter når smakene har fått tid til å utvikle seg, så denne retten er perfekt å lage i et stort parti.

Potetgryte på indisk vis er et spennende og smakfullt måltid som vil gi deg et lite innblikk i det rike indiske kjøkkenet. Det er en gryterett som vil glede både gane og sinn, og gi middagen din det lille ekstra. Så neste gang du har lyst på noe litt utenom det vanlige, prøv å lage potetgryte på indisk vis. Det vil helt sikkert bli en hit på middagsbordet.