Ingredienser
Gode småpoteter delt i f.eks 4 Bacon, klippet i små biter En fin løk i tynne strimler et fedd eller to med hvitløk God, grov sennep (evt. med vanlig sennep og litt Dijon) litt sukker litt salt og pepper litt eddik og god olivenolje Slik gjør du: kok poteter, avkjøl lett. lag vinaigrettedressing med sennep, olje, eddik, sukker og krydder (her kan du ha andre urter oppi om du liker, jeg bruker litt fersk rosmarin eller merian)
Tilberedning
la det stå og trekke til potetene er nesten helt kalde, eller så lenge du har tid til. surr bacon, løk og hvitløk til mykt og gyllent. Kan serveres slik, eller så kan du røre inn rømme/creme fraiche til passe konsistens.

Mer om emnet: Potetsalat med bacon og sennep

Potetsalat er en populær rett som har sitt opphav fra middelhavsregionen, men som har spredt seg over hele verden i mange varianter. Den norske versjonen er typisk enkel og lettvint, mens potetsalat med bacon og sennep gir en mer rikholdig og kraftfull opplevelse. Denne kombinasjonen er spesielt egnet til retter som grillet kjøtt eller stekte fiskeretter.

Hovedelementene i denne potetsalaten er poteter, bacon og sennep, men det gir rom for mange forskjellige variasjoner og tilpasninger. En god potetsalat starter med gode poteter, gjerne av typen Ratte eller Mandel som har en fast konsistens og beholder formen etter koking. Baconet gir en salt og umami-rik smak som balanserer godt mot sennepens skarphet. Her kan en god Dijon sennep være å anbefale for en full og rik smak.

For å tilberede potetsalat med bacon og sennep begynner man med å koke potetene. Her er det viktig å ikke overkoke dem, da de skal beholde sin form. Mens potetene koker kan du steke baconet til det er sprøtt, og lar det deretter avkjøles på et kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig fett. Sennep, sammen med litt majones og olivenolje, blandes til en dressing som man vender potetene i.

En god variasjon på potetsalat med bacon og sennep er å tilsette syrlige elementer for å balansere mot de sterke smakene. For eksempel kan man tilsette finhakket sylteagurk, kapers eller sitronsaft. Andre passende ingredienser inkluderer frisk persille, vårløk eller hakket rød løk for ekstra crunch og smak.

Til sist er det verdt å nevne at potetsalat med bacon og sennep passer spesielt godt til grillmat. Den kraftige smakskombinasjonen gjør at den matcher godt med for eksempel sterk pølse, grillet kylling eller en kraftig biff. Selv om denne potetsalaten kan virke rik på smaker, er den likevel mild nok til å komplementere, fremfor å overdøve, smaken av det grillet kjøttet. På denne måten tilfører den en ekstra dimensjon til måltidet.