3 egg
150 gr. sukker
75 gr. potetmel
3 ts. hvetemel
3 ts. kakao
2 ts. vaniljesukker
2 ts. bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn resten av ingrediensene.
Steketid:175 grader, nederste rille, form 24 cm. i ca.40 minutter.
Fyll :
(Inni og oppå).
100 gr. smør
100 gram melis
smør og melis røres hvitt.
1 pk. vaniljekrem lages etter anvisning på pakken med 2 1/2 dl melk, legg oppi ½ plate med kokesjokolade som skal smelte sammen. Bland dette godt. Vanilje/sjokoladeblandingen skal avkjøles HELT. (Kan godt lages dagen i forveien.)
Når kremen er helt kald piskes den sammen med smørkremen.
Del kaken i to og ha fyllet inni og oppå kaken.
Pisk 1/3 dl. fløte til krem. Pynt kaken med kremen.