Ingredienser
3 egg 150 gr. sukker 75 gr. potetmel 3 ts. hvetemel 3 ts. kakao 2 ts. vaniljesukker 2 ts. bakepulver
Tilberedning
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn resten av ingrediensene. Steketid:175 grader, nederste rille, form 24 cm. i ca.40 minutter. Fyll : (Inni og oppå). 100 gr. smør 100 gram melis smør og melis røres hvitt. 1 pk. vaniljekrem lages etter anvisning på pakken med 2 1/2 dl melk, legg oppi ½ plate med kokesjokolade som skal smelte sammen. Bland dette godt. Vanilje/sjokoladeblandingen skal avkjøles HELT. (Kan godt lages dagen i forveien.) Når kremen er helt kald piskes den sammen med smørkremen. Del kaken i to og ha fyllet inni og oppå kaken. Pisk 1/3 dl. fløte til krem. Pynt kaken med kremen.

Mer om emnet: Prestegårdskake

Prestegårdskake, også kjent som presteenkekake eller prestkake, er en tradisjonell norsk dessert som har en rik historie. Denne kaken er kjent for sin fuktige konsistens og dype, rike smaker, noe som gjør den til en favoritt blant mange nordmenn. Prestegårdskake har ofte en lagvis struktur, noe som øker dens visuelle appell.

En interessant faktum om Prestegårdskake er at den vanligvis inneholder en blanding av mel, sukker, egg, krydder, margarin eller smør, samt en rekke andre ingredienser som kan inkludere epler, pærer, rips, tyttebær eller til og med sjokolade. Prestegårdskake er dypt rotfestet i norsk gastronomi og noe man ofte finner på norske dessertbord, spesielt under helligdager og familiens sammenkomster.

Selve navnet ‘Prestegårdskake’ stammer fra presteembetet i Norge. Det sies at kaken fikk navnet fordi den har vært en populær del av prestenes vertskapskultur. Den unike blandingen av søtt og krydret er en kombinasjon som hylles i norske kulinariske tradisjoner.

Prestegårdskake kan også være et uttrykk for tiden og de sesongmessige råvarene som er tilgjengelige. For eksempel er varianter med epler eller pærer mer vanlig i høstsesongen, mens versjoner med tyttebær er mer typisk om vinteren.

Til slutt er det viktig å poengtere at oppskriftene kan variere avhengig av regionale tradisjoner i Norge. Noen områder foretrekker en mer krydret versjon, mens andre kan tilsette unike ingredienser for å skape en lokal variant. Denne kulturelle variasjonen legger til i Prestegårdskakens sjarm og popularitet.

Sammenlagt viser dette at Prestegårdskake er mye mer enn bare en kake. Det er en kulinarisk tradisjon som har blitt bevart gjennom generasjoner og fortsatt er elsket av nordmenn over hele landet.