Ingredienser

1 pk sitrongelè
1 dl kokende vann
10 stk havrekjeks f.eks. Digestive el Kornmo
100 gr smeltet smør eller margarin
400 gr (2 pk.) Philadelphia original, romtemperert, eller annen nøytral smøreost
2 eggeplommer
2 ss sukker
revet skall av 1 sitron
2 eggehviter
1 dl kremfløte

Tilberedning

Rør gelèpulveret ut i det kokende vannet til det er godt oppløst. Avkjøl det litt.

Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket (eller knus det i en pose), og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
Ha blandingen i en rund kakeform 22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i foodprocessoren.
Ha den litt avkjølte gelèen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i det fint revne sitronskallet.
Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer, eller til neste dag.

Kaken kan pyntes med pisket krem, sitron eller limeskall og/eller sitronmelisse, eller den kan serveres som den er.

Mer om emnet: Philadelphia ostekake

Philadelphia ostekake, kjent for sin glatte og rike konsistens, har mer å tilby enn bare deilig smak. Denne kaken, som har sin opprinnelse fra USA, har vokst i popularitet over hele verden, inkludert i Norge, på grunn av dens unike egenskaper og uimotståelige smak. Det er interessant å merke seg at Philadelphia ostekaken har et uendelig antall variasjoner som går ut over den klassiske oppskriften, som gir hver en unik og særegen smak.

En viktig funksjon av Philadelphia ostekake er dens forskjellige dekorative elementer. For eksempel kan du vanligvis finne ostekaker toppet med friske bær, sjokoladesirup eller enda en mer eksotisk variant, som karamelliserte nøtter. Dette gir ikke bare ostekaken et attraktivt utseende, men tilbyr også en ekstra smaksdimensjon som oppmuntrer til utvikling av nye kreative oppskrifter.

Philadelphia ostekake skiller seg ut fra andre typer kaker på grunn av bruken av Philadelphia-ost. Denne spesielle kremosten gir kaken sin karakteristiske myke, kremete og litt søte smak. Dens tilsetning i kaken har gjort den til et ikonisk valg for dessertelskere over hele verden.

En viktig ting å merke seg er at suksessen bak en deilig Philadelphia ostekake ligger mer i teknikken enn i ingrediensene. Finessen involvert i å blande de rette ingrediensene i korrekte proporsjoner, i tillegg til den nødvendige tid for steking og avkjøling, utgjør den perfekte Philadelphia ostekaken.

Interessant er det at tross ostekakens popularitet, er den ikke bare forbeholdt for dessert. Dens allsidige natur betyr at den også kan serveres som en del av frokosten, eller som en deilig snakk for enhver tid på dagen. Så neste gang du planlegger en spesiell anledning, hvorfor ikke vurdere å servere en fengslende Philadelphia ostekake? Det vil utvilsomt gi en uforglemmelig opplevelse.