Ingredienser

6 dl. hvetemel

1 ts. salt

2 dl. sukker

2ts. bakepulver

2 ts. vaniljesukker

1 liter H-melk

8 egg

100 gr. smeltet margarin

Tilberedning

Ha mel, salt, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Spe med melken og rør til blandingen er glatt. Tilsett sammenpisket egg og smeltet margarin.

La røren stå minst en halv time før du begynner å steke. Rør litt i røren før du begynner å steke.

Stek tykke pannekaker og ha bacon attåt til middagspannekaker.

Stek tynne pannekaker til kaffepannekaker.

Om Deilig Pannekakerøre

Mange tror at det å lage en deilig pannekakerøre er en utfordrende oppgave, men det er faktisk ganske enkelt. Hemmeligheten ligger i å velge riktige, ferske ingredienser og å blande dem sammen på riktig måte.

Pannekakerøre består ofte av bare noen få ingredienser: mel, egg, melk og en klype salt. Men det som gjør forskjellen mellom en god og en virkelig flott pannekakerøre er blandingen. Det er viktig å ikke overblande. Overblanding vil føre til at gluten utvikles, noe som vil gi pannekaker som er seige i stedet for myke og lett sprø. Så, når du blander ingrediensene sammen, rør akkurat nok til at alt er godt blandet, men stopp deretter!

En annen ting som bidrar til å lage en virkelig delikat pannekakerøre er ingrediensenes temperatur. For å få letteste og luftigste pannekaker bør alle ingrediensene være på romtemperatur før blanding. Dette hellper eggene å binde bedre med de andre ingrediensene, og gir pannekaker som steker jevnere.

Glem heller ikke verdien av å la røren hvile en liten stund før steking. Dette gir melk og mel tid til å bli bedre kjent med hverandre, og resulterer i pannekaker som har en rikere, mer kompleks smak. Vanligvis er det nok å la røren hvile i omtrent en halv time før du begynner å lage pannekaker.

Til slutt, husk at pannekaker er elastiske. Noen foretrekker tynne, sprø pannekaker, mens andre liker dem tykkere og mer saftige. Mengden melk du legger til din pannekakerøre vil kontrollere tykkelsen på dine pannekaker, så tilpass etter dine personlige preferanser. Så lenge du holder deg til disse grunnleggende retningslinjene, vil du kunne lage din egen deilige pannekakerøre på kort tid.

å summere opp, det som virkelig utgjør en deilig pannekakerøre, er ingrediensene du bruker, hvordan du blander dem sammen, og noen få enkle triks, som å la røren hvile og justere melkmengden etter dine preferanser. Husk at det alltid er plass til eksperimentering i kjøkkenet, så ikke vær redd for å prøve nye ting i jakten på den perfekte pannekakerøren.