50 gr. gjær
1 ss. sukker
11/2 dl. melk
1 eggeplomme
250 gr. (4 dl.) hvetemel
½ ts. kardemomme
150 gr. margarin
Rør sammen gjær, sukker, melk og eggeplomme i bakebollen. Tilsett mel og kardemomme til en løs deig. Rør deigen lett sammen. Ikke rør så mye at den blir seig. Kjevle deigen til en firkantet leiv. Bruk rikelig med mel, slik at leiven ikke setter seg fast til bordet. Høvle med ostehøvel kald margarin i skiver som legges over 2/3 av leiven. Dypp gjerne ostehøvelen i kaldt vann. Brett leiven i 3 ved å brette den margarinfrie delen først. Oppå den igjen legges den siste tredjedelen med margarin. Brett så i 3 igjen den andre veien, slik at du får en firkant. Kjevle ut til en tynn leiv, og brett på nytt 3 x 3 som første gangen. Kjevle så ut til ca. 5 mm tykk leiv. Skyv formen inn under den, kle bunnen og sidene med deig.
Fyll:
Vaniljekrem (gjerne ferdig av pakke/pose)
Mandelmasse:
100 gr. malte mandler1 ½ dl. sukker1 eggehvite
Melisglasur:
Ca. 2 dl. melis + litt vann.Pynt med melisglasur før servering.
Smør et tynt lag med mandelmasse og eggekrem utover bunnen. Mye fyll kan gi tung kake. Smør fyll på resten av deigen og rull sammen. Del rullen i skiver, ca. 1½ -2 cm. tykke. Fordel skivene i formen med snittflaten ned. Trykk dem litt flate, og la det være litt mellomrom. Rull kanten ned. La kaken etterheve i romtemperatur ca. 1 time. Pensle med egg før steking. Steking:225 grader i 30 40 minutter, nederste rille, rund form 26 cm. eller liten langpanne (20×30 cm.).