Ingredienser
persille mynte basilikum 3-4 syltete agurker en håndfull kapers 7 ansjosfileter hvitløk– etter smak olivenolje 2 ss fransk sennep 2 ss vineddik salt
Tilberedning
Til salsa verde hakkes hvitløk og krydderurter fint. Ansjosfileter, syltete agurker og kapers hakkes likeledes fint. Det hele blandes (blandingsforholdet mellom krydderurter og ansjoser/agurker/kapers skal være omtrent 4:1) med olivenolie, så konsistensen bliver flydende. Så tilsettes fransk sennep, vineddik og salt. Smak til. La salsaen stå i kjøleskap i minst en halv time innen servering. Salsaen kan brukes til både fisk, kjøtt og grillete grønnsaker.

Mer om Salsa Verde

Salsa Verde er et populært tilbehør som kommer direkte fra det tradisjonelle meksikanske kjøkkenet. Opskriften kan variere mellom regioner, men hovedingrediensene forbli de samme: grønne tomater, hvitløk, løk, jalapeno, koriander og noen ganger, avokado. Det er denne unike blandingen av ingredienser som gir Salsa Verde dens karakteristiske grønne farge og friske smak.

Til tross for at den er en stift i det meksikanske kjøkkenet, har Salsa Verde gjort seg kjent over hele verden, og har blitt en favoritt blant matelskere. Dette skyldes delvis dens allsidighet. I tillegg til å være et utmerket tilskudd til tacoen, passer Salsa Verde også perfekt som en marinade for kjøtt, en forrett eller til og med som dip til chips. Dets sterke, men balanserte smaker gjør det til et spennende alternativ til tradisjonelle sauser.

En annen interessant egenskap ved Salsa Verde er dens næringsverdi. Grønne tomater, hovedingrediensen, er en utmerket kilde til vitamin C og K. Jalapenos gir derimot en god dose av vitamin A og C, samt kalium. Når dette kombineres med de helsefremmende egenskapene til hvitløk og løk, resulterer det i en saus full av helsefordeler.

Selv om Salsa Verde ofte tilberedes ved koking, kan den også lages rå, noe som resulterer i et krisp, friskt alternativ. Rå Salsa Verde tilfører et utpreget friskt preg til retten den ledsager. For eksempel, å tilsette skarpe rå Salsa Verde til grillet biff kan balansere og forbedre biffens robuste smak.

I matverdenen, er det få sauser som kan skryte av så mangfoldig anvendelse som Salsa Verde. Med sin balanserte blanding av surt, søtt og krydret, fungerer den som en oppkvikkende kontrast til en hvilken som helst rett. Enten den brukes som en dip, en marinade, eller et tilbehør, gir Salsa Verde en ekstra dybde til matopplevelsen, noe som gjør hver bit til en eksplosjon av smak.