Ingredienser

30g usaltet smør
500g purre,bare den hvite delen,i tynne skiver
250g poteter i tynne skiver
1l hønsebuljong
3dl fløte
finrevet skall av 1 appelsin
1ss cointreau likør
2dl kremfløte til pisking
friske kjørvelblader,til pynt

Tilberedning

1.smelt smøret i en stor kjele over svak varme.Tilsett purreringene med en klype salt og fres foriktig i omtrent 10min,eller til purren er myk.
2.Legg i potetskivene og fres 1 3min.Ha så i buljongen.Kok opp og la det småkoke i 20min.Tilsett fløten og kok videre i 10min.Bruk hurtigmikser eller kjøkkenmaskin,purer suppen til den er helt jevn.
Smak til med salt og pepper og hold varm.
3.Forvarm grillen og bland appelsinskall og cointreau i en liten bolle.Pisk kremfløten helt stiv i en annen bolle.Vend inn skall og likør.
4.Øs opp suppen i porsjonsboller og legg en klatt med appelsinkrem på toppen.La bollene stå under grillen til
suppeoverflaten er såvidt brun.Strø noen kjørveblader over og kvern over litt pepper.