I dag finnes det et svært bredt utvalg av putetrekk å velge mellom, og det gjelder ikke bare design, størrelse og fargevalg. Materialvalget er sannsynligvis viktigere enn du tror, da det påvirker både huden og håret ditt. I nyere tid har det vært økt fokus på sengetøy, og effekten dette kan ha på både kroppen og kloden. Spesielt produkter i bambus, HairLust tilbyr et utvalg produkter i dette materialet, har fått mye oppmerksomhet.

Materialer som er skånsomme mot hår og hud

Mye sengetøy er tradisjonelt laget av bomull, som er et rimelig og lett tilgjengelig råstoff. Samtidig har det lenge vært kjent at de relativt grove bomullsfibrene kan virke uttørkende og irriterende på hud og hår. Man sover mange timer på putetrekket hver natt, og det er spesielt hvis putetrekket ikke er av god kvalitet, eller ikke blir vasket nok, som det kan føre til uren hud eller bustete hår.

Materialer som silke eller bambus er mer skånsomme mot huden, se en mer detaljert sammenligning av bambus vs. silke putetrekk, men silke kan faktisk også oppfattes som litt for glatt av noen. Dessuten er silke relativt dyrt sammenlignet med bambus, noe som delvis skyldes at det produseres av silkelarven.

Holdbare materialer som ikke belaster miljøet mer enn nødvendig

Både bomull og silke legger beslag på store resurser i løpet av produksjonen, i form av for eksempel høyt forbruk av vann. Derfor kan også alternative materialer som bambus være et skritt i riktig retning når det gjelder en holdbar miljøbelastning. Dessuten er bambus vegansk, husk på at silke produseres av silkelarver.

Samtidig er putetrekk i bambus også slitesterke, noe som gjør at de varer lenge og enkelt kan vaskes i maskin. Sammenlignet med silke er det enda en fordel med bambus. Så les gjerne mer om andres erfaringer med putetrekk i bambus – og vurder dette materialet nest gang du oppgraderer sengetøyet.

Film om bambus