Ingredienser
400 g quorn biter 1/2 purreløk 200 g sjampinjong 2 ss olivenolje 2 tomater 2 1/2 dl matfløte 1 potte fersk estragon eller 2 ts tørket salt og pepper
Tilberedning
Rengjør purreløk og champignoner, og skjær i skiver. Skyll og del tomatene i terninger. Fres champignoner i oljen. Tilsett quorn, purreløk, tomater, fløte og estragon. Kokes i ca 5 min. Smaksett med salt og pepper. Server med fullkornsris og brød.

Mer om Quorn med sjampinjong, estragon og fullkornsris

Quorn er et merkeverktøy som kan finnes i mange forskjellige former, inkludert fileter, stykker og biter, noe som gir deg allsidigheten til å tilpasse oppskriften etter eget ønske. Med paring av Quorn med sjampinjong, estragon og fullkornsris skaper du en spennende middag rik på protein, fiber og umami-smaker. Ada dette med sjampinjongenes naturlige smaker og estragons pregete aroma og du har en veldig delectable middagsoppskrift.

Sjampinjongen gir ikke bare et løft til retten, men de er også en god kilde til viktige næringsstoffer som jern, kobber, B-vitaminer og antioxidantene selen og ergothionein. Estragon, på den andre siden, er en urt som er kjent for sine helbredende egenskaper. Det har antiseptiske, antispasmodiske samt fordøyelsesfremmende egenskaper. Tilsett estragon til Quorn og sjampinjong for å forbedre smaksprofilen og gi et ekstra helseboost.

Når det gjelder fullkornsris, er det ikke bare et godt tilbehør til quorn. Det er også fullt av kostfiber som støtter fordøyelsen og holder deg mett lenger. Fullkornsris inneholder også viktige næringsstoffer som kalium, kalsium og magnesium. Plus, det bidrar med en herlig tyggefølelse og subtil søtme til retten, noe som er en fin kontrast til den jordete smaken av sjampinjong og estragon.

Oppskriften på Quorn med sjampinjong, estragon og fullkornsris er enkel å lage. Begynn med å steke Quorn stykker i en varm panne til de blir gylne. Tilsett finhakket sjampinjong og la det bli stekt til de blir myke. Strø over hakkede estragon blader og rør inn, og la urten utvide smaken. Server denne blandingen over fullkornsris for en næringsrik måltid. Avhengig av smaken, kan du også tilsette andre urter som timian eller rosmarin for å forbedre smaken.

Quorn med sjampinjong, estragon og fullkornsris er ikke bare en sunn, men også en delikat, hetgrøt. Næringsstoffene bidrar til hudens helse, immunsystemets funksjon, og bistår ved blodtrykk kontroll. Denne retten er også ideell for de som prøver å redusere kjøttforbruket, som Quorn er et utmerket, proteinrikt alternativ til kjøtt. Det er også et godt måltid for de som følger et veganskt diett, så lenge de bruker en vegan-vennlig versjon av Quorn.

Dersom du personliggjør opplevelsen, kan du eksperimentere med forskjellige typer sopp, som portobello eller shiitake, for ulike teksturer og smaker. Du kan også bytte fullkornsris med andre korn som perlebygg eller quinoa for variasjon i tekstur og ernæring. Alt i alt gir retten en sunn balanse av protein, komplekse karbohydrater, og varierte smaker som vil appellere til både vegetarianere og kjøttelskere.