200 g Røkelaks
4 kv Dill, frisk
Pepper
8 Skiver Loff
Assortert salat
Sitronskall
Sitronsaft, presset
Olje
Kremost-blanding:
200 g Kremost naturell
1/2 dl Kefir
2 ss Rødløk
1/2 ts Sitronskall
1/2 ts Sitronsaft, presset
2 ss Kapers
2 ss Dill, frisk
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Smør kremostblandingen på loffskivene. Legg røkelaks og litt dill på halvparten av skivene, krydre med litt pepper, og legg andre halvdel på toppen.
Stek smørbrødet 3 minutter i stekeovn.
I mellomtiden tilbereder du salaten: Velg den salaten du ønsker. Riv litt sitronskall over, kun det gule. Klem over noen dråper sitronsaft og vend salaten i litt olje.
Server røkelakssmørbrødet med salaten ved siden.
Framgangsmåte Kremost-blanding :
Ha naturell kremost, gjerne gourmet, i en bolle. Osten kan med fordel ha romtemperatur slik at den er litt myk. Ha i kefir og bland den med kremosten. Kefiren gir en mer smørevillig konsistens.
Finhakk rødløk og dill, grovhakk kapers, rasp sitronskall, kun det gule, og bland dette inn i med kremosten og kefir.