Ingredienser

lakseruller:
6 store skiver røkelaks
2 avocadoer
saften av 1 sitron
1 ss frisk klippet dill
nykvernet pepper
nan-brød
500 g hvetemel
1 ss sukker
1 ss bakepulver
1 ts natron
2 ts salt
2 egg
60 g yoghurt
1 3/4 dl melk
1 1/2 ss vegetabilsk olje
garnityr:
6 friske dillkvister og sitronbåter

Tilberedning

Lag først lakserullene. Legg lakseskivene på en fjel. Halver og skrell avocadoene og ta ut steinene. Skjær avocadokjøttet i terninger og ha dem i en bolle. Tilsett sitronsaften og bland godt så avocadokjøttet ikke blir misfarget. Renn av overflødig saft, tilsett dill og smak til med pepper. Bland forsiktig. Legg like mye avocadoblanding på hver lakseskive og rull dem sammen. Sett dem kjølig mens du lager brødet.

Nan-brødet lager du slik. Sikt mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Lag en grop i melet og ha i egg, yoghurt, melk og olje. Pisk ingrediensene godt sammen med en gaffel til de samler seg til en deig. Tilsett litt varmt vann dersom deigen er for tørr.

Kna deigen glatt og elastisk på et melet arbeidsbord i ca 5 minutter. Form den til en ball og pakk den inn i plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne mellom håndflatene til en bolle. Legg bollene på et melet arbeidsbord og klapp dem til flate runde leiver, ca 10 cm i diameter.

Varm en stor tykkbunnet panne over middels temperatur. Legg så mange nan i pannen som det er plass til av gangen og stek dem brunflekkete på hver side. Ha brødene på et fat og server dem varme til lakserullene. De kan holdes varme en stund, men smaker aller best helt nystekt.

Legg lakserullene med skjøten ned på porsjonstallerkner. Garner med dill og sitron.