Ingredienser:

12 havrekjeks
100 g smør
1/2 ts kanel

Ostefyll:
500 g kremostnaturell
1 dl seterømme
1 sitron
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg

Søt rømmekrem:
2 dl seterømme
2 ss melis

Fremgangsmåte:
Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.

Hell kjeksblandingen i en terteform/springform med løs bunn, 26 cm i diameter.

Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.

Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.

Framgangsmåte Ostefyll :

Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Bruk saften og skallet fra sitronen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.

Framgangsmåte Søt rømmekrem :

Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.