Ingredienser:
225 gr Digestivekjeks 125 gr smør 200-250 gr Philadelphiaost 100 gr melis 1 ts vaniljesukker 1 beger lettrømme 1/4 l kremfløte 1 pk sitrongele’ 1 pk jordbærgele’

Fremgangsmåte:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Sett formringen på et fat og fordel kjeksblandingen utover til en kakebunn. Lag sitrongeleen med halvparten av vesken og la den kjølne. Osten røres ut med melis,vaniljesukker og rømme,bland inn stivpisket fløte og den avkjølte geleen. Blandingen helles over kjekksen i formen og settes i kjøleskapet over natten. lag jordbærgeleen som anvist på pakken og avkjøl. Når den er avkjølt helles denne forsiktig over kaken slik at den danner et lokk. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Mer om Philadelphia ostekake med gelelokk

Philadelphia ostekake med gelelokk er en populær dessert som har sin opprinnelse fra USA, men er også kjent og elsket over hele verden for sin luftige tekstur og rik smak. Denne deilige desserten er en favoritt både blant barn og voksne og kan være den utmerkede avslutningen for ethvert måltid.

Oppskriften på Philadelphia ostekake med gelelokk er tradisjonelt laget med kremost, vanilje, sukker, sitron og egg som gir det en søt og litt sitrusaktig smak. Bunnen av ostekaken er ofte lagd av digestive kjeks eller graham crackers, hvilket resulterer i en knasende kontrast til den myke fyllingen. Gelelokket, ofte laget med bær eller sitrusfrukter, legger til en friskhet som balanserer den rike ostekremen.

Selv om klassisk Philadelphia ostekake med gelelokk råder, finnes det mange variasjoner av denne oppskriften som inkluderer forskjellige smaker og tilsetninger. Noen foretrekker å lage den med en mørk sjokoladebunn for å skape en mer intens smak, mens andre foretrekker å lage den med en fruktgelé for å gi den et mer sommerlig preg. Uansett variant, vil hver bit som brytes av denne ostekaken alltid være en kulinarisk nytelse.

Philadelphia ostekake med gelelokk er ikke bare velsmakende, den er også tiltalende for øyet. Med sitt skinnende, fargerike gelelokk og den rike, kremete ostemassen kan denne desserten lett bli stjerneattraksjonen på et hvilket som helst bord. Mer enn estetikken, er det imidlertid den guddommelige smaken som gjør denne ostekaken slik en uimotståelig godbit.

Historien bak denne dekadente desserten viser at den har røtter tilbake til det antikke Hellas, men den moderne versjonen av Philadelphia ostekake med gelelokk ble laget i New York på kjøkkenet til en ny immigrert baker. I dag har hvert land og hver region tilpasset oppskriften til sin egen versjon, og mange gourmetkjøkken inkluderer den som en del av deres dessertmeny.

Sammenfattende kan vi si at Philadelphia ostekake med gelelokk er en skikkelig fest for både øynene og smaksløkene. Denne mesterlige blandingen av søte, syrlige og kremete smaker, laget med enkelhet og skjønnhet, er det som gjør den til en allsidig dessert som aldri slutter å overraske og glede.